• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.23)
youth - paolo sorrentino
emekli olmuş bir orkestra şefi, kızıyla ve film yönetmeni olan en yakın arkadaşı ile birlikte alplerde bir otelde tatil yaparken, kraliçe 2. elizabeth'ten, prens philips'in doğum günü şerefine performans göstermesi için bir davet alır.(imdb)
  1. filmi o kadar çok beğendim ki top 10 listeme alabilirim ya da alamam. o liste çok kalabalık ^:swh^ anneme anlattığım nadir filmlerdendir ama. bu benim için film çok iyi demek.

    yaşamın her evresinde dünyaya bakış açımız farklı olacaktır. film bu farklı bakış açılarının neredeyse hepsini o kadar güzel anlatıyor ki 27 yaşında filmden algıladıklarım ile 30 yaşında algılayacaklarımın aynı olmayacağını düşünüyorum. işte filmin düşünce olarak altyapısı o kadar zengin ki birkaç yıl arayla izlesem her seferinde farklı bir tat bırakacağına eminim. aile ilişkileri, insanların boş hevesleri, hayatın anlamı vs her şeye temas eden bir film düşünün. spoiler olmasın diye daha fazla övmek istemiyorum ama bıraksak sabaha kadar bu film hakkında konuşulur bence. yani filmin insanda uyandırdığı duygular hakkında. neyse efendim izlemeyi düşünüyorsanız fazla vakit kaybetmeyin.

    not: bunu haziranda bu başlığa kaydetmişim. demek ki tekrar izleyip farklı duyguları tatma vaktim gelmiş. o zaman yolla gitsin bakalım.

mesaj gönder