1. devletin fidan fiyatlarını 10 tl'ye çıkarması ile şoka girmiş organizasyondur. ilglili tamimi buradan indirebilirsiniz

    neden netleştirilmiyor diye tedirgin olan katılımcılar var. işin tuhaf boyutları olduğu için netleştirmiyoruz. sonuç almak çok kolay gider bi vakıfa fidan başına 11 tl öderiz, fidanlar dikilir. fakat biz vakıf, kişi, kurum ya da devlet hiçkimseye bu işten bir kuruş bile komisyon vermeyeceğiz. bunu kendileri de anlayana kadar bekleriz.

    tema, çekül, ege orman vakfı, cekud ne kadar vakıf varsa konuştuk. ogm'den vakıf statüsü ile 6 tl'ye aldıkları fidanı bize 11 tl'ye satmaya çalışıyorlar. ogm'ye basvurunca vakıf değilsiniz deyip 10 tl'ye satmaya çalışıyor.

    biz 2000 fidani da tamamlayamadık, 10 tl'den olunca iyice boşa çıkmış olduk. bu noktada sertifika gündeme geldi. kaç para topladıksa o kadar fidan dikebiliriz dedik. meğerse vakıflar zaten dikilmiş ağaca bağış topluyormuş. iyi de aynı ağaca kaç kere bağış toplandığını nerden bilebiliriz? belki de vakıf 5.000 fidan dikti bi yere yıllardır bağış topluyor bile olabilir. biz boş bir alana fidanların dikildiğini görmek isteriz arkadaş deyince de konu kapanıyor nedense.

    çok basit bir dileğimiz var, 6-7 bin tl civarı para topladık ve bu parayla sadece fidan dikmek istiyoruz. bunu idrak edecekleri güne kadar da hiçbir kuruma 1 kuruş para vermeyiz.

    alternatifi ise sistemin dışında arıyoruz. internette bir köy derneğinin ağaçlandırma çalışması yaptığına denk geldik. kütahya/tavşanlı/çaltılı köyü (caltilikoyudernegi.com) bu dernekle iletişime geçtik, onların çatısı altında, onların köyüne yaklaşık 1000 fidan bağışlayacağımızı ilettik. sevinçle karşıladılar ve dernek olarak ogm ile iletişime geçtiler.

    köyün bir alanı için ağaçlandırma izni alacaklar. ogm'den 1.000 adet sedir fidanı siparişi verecekler. sonra da dikim mevsimi olan ekim ayında köylüler ve biz gidip fidanları o alana dikeceğiz. bakımını da dernek ve köylüler üstlenecek ki zaten orada benzer çalışmaları olduğu için zor olmayacak.

    bütün bunlar da 1-2 hafta içinde netlik kazanır. sonuç yine hüsran da olabilir ben alıştım artık. ama bildiğim bir şey var bu toplanan paranın tamamı fidana gidecek ve piyasa fiyatı ne ise o kadardan ödeme yapılacak. başka köye gideriz, hazır seçilmiş bir alan bulur oraya entegre oluruz. kimsenin aklında soru işareti kalmasın netlesmemesi doğru dürüst bir şekilde yapmak istememizden kaynaklanıyor. parayı bi vakıfa transfer edip lay lay lom 500 fidan diktik deyip netleştirmek kolay olanı. biraz daha sabredelim bağışlarımız yerine gitsin.

    ek: köyümüz simav'a değil tavşanlı'ya bağlı.
    ek: dernek ile başvuru olunca 10 tl değil 6 tl'den veriliyor fidanlar. hem şeffaf hem de resmi olacak bu konuda şüphe olmamalı. yine fidan faturasını alacağız, yine protokol imzalanacak ve paylaşılacak. aynı parayla daha çok fidan dikmek için bu yolu deniyoruz.
    abi

mesaj gönder