1. whatsapp tam olarak sosyal medya mı merak ettiğim bir durum bu. hani whatsapp yerine instagram yazılsa daha uygun olurdu gibi geldi bana da neyse derdim bu değil. whatsapp'ı daha birkaç sene önce kullanmaya başlayan biri olarak bu konuda çok fazla şey söylemem doğru olmaz, bilgim yok çünkü.

    şimdi iki grup insan var bu konuyla ilgili çevremde. birincisi orta yaş üstü teyzeler. bunlar birçok ortamda "ae bir fotoğrafımızı çek de facebook'una koy fotoğrafımız olsun birlikte." gibi laflar söylüyor. facebook'um yok deyince de "ya bu çağda nasıl yaşıyorsun oğlum sen? evde kalacaksın bak dikkat et milenyumda, teknoloji çağında uzak kalma bak internetten!" diyorlar. "ya x teyze manyak mısın allah aşkına facebook evlendirme programı mı?" denmiyor tabii. ehehe mehehe yapıp geçiyorum. sonra başka bir yerde birisi instagram'dan sana baktık da bulamadık adın ne orada diyor. instagram kullanmıyorum diyorum gene bir ton laf yiyorum, çağ dışı olmakla filan itham ediliyorum. ama orijinal tepkiler verdikleri için genelde gülüyorum sorun olmuyor. zaten bir z kuşağı bir de orta yaşı geçmiş insanları sosyal medya kullanırken görmek beni acayip eğlendiriyor. çok farklı manzaralar çıkıyor ortaya.(*:swh)

    bir diğer grup da yaşıtım insanlar. sosyal medya muhabbeti olduğunda oklar bana yönelene kadar susuyorum hep. mecbur laf bana geliyor kullanmıyorum diyorum. "vaaayy saygı duydum sana şu anda" diyor bazıları. bak buna ayar oluyorum işte. oğlum şekilci olmayın bak bu konuda. neyime saygı duyuyorsun lan? belki ben sevgilimi aldatıyorum ve risk almamak için kullanmıyorum, belki asosyal bir herifim, belki online oyun bağımlısıyım ve bırak sosyal medyayı tuvalete gitmeye bile vakit ayırmıyorum. ne yani mesele allah aşkına? karakterimi bilme, hayata bakışımı bilme, fikrimi zihniyetimi bilme saygı duy?? gerçekten çok acayip.

    bu grupta bir de sosyal medya hesabım yok dediğinde açıklama yapan tipler oluyor. ben de aslında şu şu sebepten kullanıyorum da şu olmasa kullanmam da okul grupları şöyle lazım da falan filan. abi niye açıklama yapıyorsun? bak yemin ediyorum en çok bunlar var çevremde. kötü bir şeyse sosyal medya kullanma, iyiyse ve ihtiyacını karşılıyorsa kullan. ayrıca ben kimim de açıklama yapıyorsun? kullanmak veya kullanmamak bir statü belirgeci mi? iş bu noktaya mı vardı? o zaman çok vahim haldeyiz demektir. marka kıyafetlerden, telefonlardan, okul bölümlerinden, mesleklerden, paradan filan statü belirleme bitti bunlar mı başladı bir de?

    vesselam kim ne yapıyorsa yapsın zerre umurumda değil şahsen. ben teknolojiyle arası iyi bir birey olamadım hiç. cep telefonları daha yeni piyasaya çıkmaya başladığında babam almıştı bir tane ablamla filan uğraşıyorlardı. küçüktüm o zamanlar ilkokul kaçtım hatırlamıyorum. ben ilgi duymuyordum pek. yanlarına gittiğimde telefon "batarya zayıf" dedi telefon. üzülmüştüm ben babamın yeni aldığı telefon bozuluyor hemen diye. akla bak.(*:swh) ama ablam benden 1.5 yaş büyük olmasına rağmen her şeyini biliyordu telefonun. en basit örneğim bu işte. herkes her şeyi bilemez malum, her şeye ilgi duyamaz. ben de teknolojiye ve arabalara duyamadım hiç. hala ehliyetim yok mesela o da ayrı bir entry konusu da neyse uzatmayayım artık. açıklama yapmayın neden kullandığınıza dair o bana yeter. bir de çocuklara internet ortamında askıntı olan yetişkin tipler var ki o da apayrı dert. kardeşlerinize, yeğenlerinize, çocuklarınıza sahip çıkın lütfen. kandırılmasın o haysiyetsizler tarafından.
    ae

mesaj gönder