1. koskoca yaz bitiyor ve soğuk çayın tarifini ben yazmamışım. üşengeçlikten ben de pek yapamadım gerçi ama şurada dursun diye bir kaç satır yazayım.

    hazır içecekler, yer yer bahsettiğim gibi sevmediğim bir tat bırakıyor ağzımda. ama yine de dışarıda soğuk çay içiyorum, asitlilerin yanında daha masum! kalıyor sanki..

    neyse evde yaparım ben bunu dedim. biraz baktım araştırdım, herkesin kendince bir tarifi var. ben de mor'a özgü olsun dedim. bildiğinizden çok da farklı değil aslında.

    koyu bir yeşil çay demledim öncelikle. yeşil çayı özellikle bu tarifte daha çok seviyorum. demi çıktıktan sonra sıcaklığını kullanıp istediğimiz ölçüde şekeri eritiyoruz içinde. şimdi, burada şu kadar litre, bu kadar ölçek diyemiyorum. damak tadı herkeste başka. bende göz tartısı var, ölçülü pek bir şey yapamıyorum. siz artık kendi terazinize göre tarifi yorumlarsınız.

    peki başka neler koydum? şeftali... evet bu tadı seviyorum. nektarin değil ama şeftali olması gerek. nektarin de aroma istediğim ölçüde baskın değil. başka bir kapta kaynattığımız suya, şeftali, tarçın kabuğu, karanfil,zencefil,nane ve 1adet limonun suyunu sıkıp içine atıyoruz. kapağını kapatıp onu da demlenmeye bırakıyoruz. her iki taraf hazır olduktan sonra da bu aşıkları buluşturmaya geliyor sıra. tekrar bir süzüp bir sürahide buluşturabilirsiniz. ben ilk yaptığımda sadece çayı süzmüş, diğerlerini sürahide bırakmıştım. aşağıda görüntüleri mevcuttur, istediğiniz gibi soğutup sonrasında limonla servis yapabilirsiniz; afiyetle...


    http://i.hizliresim.com/XdJLW6.jpg

    http://i.hizliresim.com/pE9B4L.jpg

    http://i.hizliresim.com/rERZYN.jpg

mesaj gönder