1. karasal yayının yerini dijital uydulara bırakmasıyla ortaya çıkan kanallardır.
    bu kanallar işin kolayını kolayca bulmuş, çocukların uyması gereken çizgi filmi saati anlayışına karşı çıkmış ve tüm gün yayınlarını çocuklara ayırarak çocukların ilgisini çekmeyi başarabilmiş. bunu gören oyuncak firmaları da reklamlarını koyabilecek daha geniş bir yer bulmuş, satışlarını artırmayı da başarmıştır. öyle ki;
    http://m.haberturk.com/ekonomi/ekonomi/haber/1108349-turkiye-ithal-oyuncaga-3-2-milyar-dolar-odedi
    erzurum'da oyuncaklar için organize sanayi bölgemiz olduğunu bilen var mıydı? ithalattaki rakama bak lan.

    anne de rahat tabi açıyo yavrum televizyonu, koy başına çocuğu dünya senin. "açayım bi yumuycak da yesin yavyum yemeğini, hanimiş teyete çocuk." diye diye zaten olan zeka potansiyelini de bi potada eritip iskenderin üzerinde yiyosunuz ablacım.

    eskiden durumlar böyle değildi işte; çocuk okul için saat yedide kalkamazdı da cumartesi altıda kalkmak zoruna gitmezdi pokemon, bugs bunny için. kanal d'nin amblemi değişirdi bunun için, bunu hatırlamayan var mı?

    reklamlarda da action man sadece o kuşağın reklam arasında çıkıyodu, çocuk zaten babasını akşam evde görene kadar action man mi barbie mi hepsi kaçıyodu akıldan, neden mi?
    (bkz: dokuz aylık)
    (bkz: evcilik)
    (bkz: taso)

    çocukta sosyal hayatı bitirdiniz olum daha ne olsun; sonra onlar da çareyi instagram'da twitter'da periscope'ta takipçi artırmakla buluyo. ulan ne zaman övünülecek şey oldu yüz bin takipçinin bulunması, normalde iki merhaba diyemezsiniz birbirinize. çocuklar rengarenk ışıl ışıl karakterlere bakıyo ama göremiyo ki; çizimlerin farkına bi bakın lütfen:
    https://semiryarimada.wordpress.com/2013/01/14/gunde-1-saatten-az-tv-izleyen-cocuklarin-cizimleri-ile-3-4-saatten-fazla-tv-izleyen-cocuklarin-yaptigi-cizimler/

    işin özeti burada anne babaya görev fazlasıyla düşüyor.
    umarım cartoon network tarafından da tehdit mektupları almam, yumurcak tv mafyası da peşime adam takmaz.

mesaj gönder