1. gittim gördüm. bende filmlere, kitaplara konu olan o destansı etkisini yaratmadı ama kesinlikle güzel bir şehir.
    - eyfel dışarıdan çok görkemli görünüyor ama bence yukarıya çıkmayı değecek bir durum yok. şehirde 1 tane bile ağaç yok çünkü sırf bina.
    - montmarte bayağı keyifli bir yer gerçekten. merdivenlerinde soluklanmak ve sokak sanatçılarını izlemek çok keyifli.
    - pompidou merkezininde atmosferi çok farklı ve keyifli, klasik paris havasından uzak.
    - louvre müzesi gerçekten mükemmel, ilk gördüğüm an bayağı etkilenmiştim.
    - versailles sarayına gitmek lazımmış ben gidemedim malesef.
    - paris metrosu tam bir bulmaca. allahtan yer yön ve bulmaca çözme yeteneğim iyidir. çok karmaşık bir metro sistemi var. ve bence en mantıklısı günlük biletlerden alıp her yere metro ile gitmek. şehir bayağı büyük çünkü yürüyerek gitmek çok zor bir yerlere.
    - çok yemek yemedim mutfaklarını pek bilmiyorum. öğrenci kafasında olunca sandviç ile falan geçiştirmiştim.
    - şu asma kilitlerin olduğu köprü geceleri çok güzel, cidden gece orayı gördükten sonra "aa evet paris romantikmiş cidden" dedim. bazen müzisyenler falanda oluyor köprüde keyfe keyif katıyorlar.
    - champs-elysees (şanzelize) bağdat caddesinin daha da aşırı lüks hali gibi, çok benlik bi yer değil ama bi yürüyün caddede, gitmedim demezsiniz.
    - şehrin her yerinde bedava tuvaletler var. böyle kabin gibi, kullandıktan sonra da kendini yıkıyor baştan aşağı. ben bir tek paris'te görmüştüm o tuvaletleri.
    - insanlarını sevmedim bu arada. şu ingilizce konuşmuyorlar mitini hem yıkan hem de destekleyen insanlarla karşılaştım açıkçası ama genel olarak soğuk buldum insanlarını, burnu havada geziyolar. kızları güzel değil ama çok şık, erkeklerde de cidden fularlı atkılı tipler falan çok vardı. genellemek asla hoş değil tabiki.

mesaj gönder