• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.20)
enter the void - gaspar noe
tokyo'da küçük çaplı işler çeviren uyuşturucu satıcısı oscar'ın gözünden ölüm ve sonrası olarak özetleyebiliriz.
  1. Bu film izlenmeden önce yönetmenin diğer filmlerini de izlemenizi öneririm. Çünkü karşınızda kamerayı hiç alışık olmadığınız tarzda kullanan bir yönetmen var. Ya çok seversiniz ya nefret edersiniz gaspar noe'nin tarzından. Baya serttir filmleri.

    Enter the void filmi ise dünyanın en güçlü doğal uyuşturucusu olan dmt kafasını anlatır. Anlatmaya çalışır. bir nevi rüya alemine dalar kullanan kişi, normalde rüyalarımız bize ne kadar uzun gelse de 3sn. Civarında olup bitiyor her şey. Bunda ise yaklaşık 15 dakika boyunca rüya gördüğünüzü düşünün. Bir ömür gibi gelecektir büyük ihtimal. Filmde bu konu güzel işleniyor, kamera çekimleri yaşanan kafanın hissiyatini almanıza yardımcı oluyor. Filmi izlemeden önce dmt: the spirit molecule belgeselinin izlenmesi filmi ve yönetmenin anlatmaya çalıştığı kafayı anlamanızı kolaylaştıracaktır. Dmt kafasını anlatan bir diğer film de hepimizin bildiği (bkz: avatar - james cameron) dır. Filmde ki hayat ağacı dmt salgılar, canlılar arasında ki ortak bir dildir, Dna gibi.

    Dmt bütün canlılarda olan bir maddedir. Ruh molekülü olarak da bilinir. Doğum ve ölüm anlarında bir de derin uyku sırasında beyin tarafından salınıldığı düşünülüyor. Amazon yerlilerinin yaptığı Ayahusca da aynı maddedir, tüketimi farklıdır.
    hubot

mesaj gönder