1. adı hem çekirdeğinin kavrulmasındaki farklılıktan(daha az kavrulur ve hemen soğutulur) hem de pişirme yönteminden gelir. bilinen kahve demleme yöntemleri içerisinde(en azından benim bildiklerimde) telve ile kahvenin birbirinden ayrılmadığı tek yöntemdir yani telvesiyle/torsusuyla servis edilir.

    dünyadaki en sabırlı kahve demleme yönetemi falan demeyin ama. mesela cold drip var; 24 saat sürebiliyor demlenecek kahve miktarına göre demleme süresi. belki yakın bir tarihe kadar öyledir emin değilim, bilemem; ama yeni demleme yöntemlerinden sonra türk kahvesi en sabır gerektiren demleme yöntemi olma özelliğini kaybetmiştir şu an, önceden öyleyse bile. ayrıca orijinal bir demleme yöntemi de değildir. türk kahvesi sandığınız gibi öyle dünyaca ünlü falan da değildir. balkan ülkelerinde de kahve benzer şekilde demlenir keza arap ülkelerinde de öyle.

    bir de ''siz dışardan gelmeyen hiçbir şeyi beğenmezsiniz'' diyenler için diyorum ki türk kahvesi demlerken kullanılan kahve çekirdeği de dışarıdan gelir, hatta genelde brezilya' dan gelir.(rio minas ucuz olduğundan dolayı) diye biliyorum. oysaki bence başka kahve çekirdeklerinden de denenebilir hatta harmanlar kullanılabilir ve başka tatlar sunulabilir.

    bir de türk kahvesinin en lezzetli kahve olduğunu söylemek damak zevkidir, çok da şey edilemez ama türk kahvesinin en kaliteli kahve olduğunu söylemek sadece cahilliktir. hele ki senin üreticin her şeyin en ucuzuna kaçarken.

    ayrıca;

    yandan çarklı; yanında tek bir küp şekerle servis edilen sade kahve
    kallavi; duble türk kahvesi (6 gr kahve kullanılır su da 2 katına çıkartılır)
    okkalı; sert türk kahvesi (normalde 3 gr kahve kullanılırken bunda 5 gram kullanılır)
    kancık kahvesi: tasvip etmesem de araştırıdğınızda olduğunu görürsünüz. şekerli türk kahvesidir.

    not: aslında türk kahvesinin 7 gr kahveden yapılması gerektiği söyleniyor ki bu bence çok yüksek bir miktar. 7 gr kahve bir espresso ölçeğidir ki o küçücük fincana o kadar kahve koymak, tortusu içinde kalacağından dolayı kahveyi içilmez yapar. kim 7 gram diyormuş diyenler için de; http://en.turkkahvesidernegi.org/images/pdf/Standartlarimiz.pdf

mesaj gönder