1. Üstünde çok emek harcanmış bir oyun. parasını fazlasıyla hak ediyor. klasiklerden bile olabilir ileride. karakterler, oynanış, grafikler ve müziklerin hepsi oyunu sağlamlaştırmış, hiçbiri bütünlüğü bozmamış. kısa başlıklar altında toplayayım düşüncelerimi.

    Karakterler/Hikaye:
    oynadıkça hakkında daha çok şey öğrendiğimiz ve derinliği olan birtakım kişiler var. Senaryo ya da oyun metni yazarmış gibi dramaturglar oturmuş ve temayı, konuyu, karakterleri ve tipleri çizmişler. Klasik bir eserde olduğu gibi kimse sebepsiz yere bir davranış sergilemiyor. herkesin kendine göre haklı sebepleri var. şahsen oyunun en sevdiğim kısmı bu.

    Oynanış:
    wasd tuşları ve fare kontrolüyle (ek olarak shift ve ctrl tuşları), üçüncü bakış açısından, 3 boyutlu bir dünyada, Max Caulfield adında, fotoğrafçılık okuyan genç bir kızı kontrol ediyoruz. Oyun temel olarak kızın iç sesi ve diyaloglar üstünden ilerliyor. Çevremizdeki varlıklarla etkileşime geçebiliyoruz ve genellikle bu etkileşim, Max'in o varlık hakkındaki düşüncesini dinlemek oluyor. Ekibin felsefi ve kültür birikimi sağ olsun, Max'in düşünceleri sıkıcı gelmiyor. Oyunda arada öyle espriler de oluyor ki, eğlenmeden edemiyorum.

    Grafikler:
    Yumuşak ışık geçişleri, uyumlu renk kartelaları, yarı gerçekçi yarı fantastik çizimleri ile görselliğini çok ön plana çıkarmış. Zaten oyunda bir yere oturup felsefe yaparken grafiğin büyüsüne kapılmak işten bile değil. Hikaye ve seçim tabanlı bir oyuna yakışır bir grafik düzeni var. O evrene özgü dokusu benim çok hoşuma gitti.

    Müzikler:
    Oyunun bir başka harikası da müzikleri. ruh haline, duygulara en iyi hitap eden şarkılar seçilmiş. benim şahsi favorim To All of You.

    Kısaca oyun bir başyapıt. fiyatı da çok uygun. ilk bölümü ücretsiz. steam'den indirebilirsiniz. 10/10 öneririm.

mesaj gönder