• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.40)
the wolverine - james mangold
dünyaca meşhur çizgi roman serisinden uyarlanan bu destansı macera, x-men aleminin en popüler karakteri wolverine’i günümüz japonya’sına götürüyor. wolverine bu hiç bilmediği dünyada, beklenmedik düşmanlara karşı ölüm kalım savaşı verirken sonsuza dek değişiyor. hayatında ilk defa fiziksel ve duygusal zorlamalara karşı bu kadar kırılgan bir halde, sadece samuray kılıçlarına karşı değil, aynı zamanda kendi ölümsüzlüğüne karşı da savaşıyor.

(www.sinemalar.com dan alınmıştır.)
  1. hugh jackman'in heybetli vücudunu biz normal insanların yüzüne bir defa daha çarpan film. çok akıcı olmasa da film sırasında bizleri birçok kez düşünmeye itiyor. sorular şöyle:
    !---- spoiler ----!

    1- amerikanın yiğidi bir abimiz^:hugh jackman^^:the wolverine^ nagasaki'de nabıyordu? eğer bunun cevabı önceki filmlerdeyse (çoğunu izlemedim) nasıl bir dert bu adamı japonyadaki bir savaşta tutsak edebiliyor?
    2- herkesin ölümünü gören hanım kızımız^:yukio^ yashida'nın bu kadar değer verdiği bir görev için the wolverine'in yanına yollandı? zira aileden değildi ve kimse bu kızı takmıyordu.
    3- asıl kızımız mariko yashida logan abimizi hiç sallamazken iki günde nasıl ilk aşkını bıçaklayacak kadar seviyor? yoksa kalp kazanmak için baltayla ağaç kesmek yeterli mi?
    4- yılan kadın^:viper^ ok yarasından deri değiştirerek nasıl kurtulabiliyor?
    5- bir kere soğuyunca yok edilemez olan adamantium pençeler ansızın nasıl kırıldılar? sıcak kılıçla mı? eğer bir adamantium kılıcı ısıtıp soğuk pençeye vurursanız pençe değil kılıç yamulur efenim.
    6- son olarak madem bu adamın^:the wolverine^ kanı olayı çözecekti en başta rica etseniz iki tüp ateşlerdi. niçin zor yolu tercih ettiniz?

    !---- spoiler ----!
    senaryodaki açıkları, hugh jackman'in geniş omuzları bile kapatamaz. eğer diğer filmleri geçmiş x-men mantığına bağlı kalırsa bu film seri için sadece küçük bir tökezleme olur. eyyorlamam bu kadar.

mesaj gönder