• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (5.43)
trendeki kız - paula hawkins
rachel her gün aynı trene binip aynı çifti izliyordu. çiftin başına gelenleri bütün ülke duyduktan sonra, hayatlarına dâhil olmaya karar verdi.
  1. bir gün alışveriş merkezinde arkadaşımı beklemek için kitapçıda dolanırken sonunda yorulup elime merak ettiğim bir kitabı alıp büyük zorluklarla boş bi tane puf bulup çöktüm. elimdeki kitabı biraz okudum ama hiç sarmadı. bi taraftan kalkıp yeni kitap alamıyorum çünkü acayip kalabalık bir gün ve teyzeler zaten akbaba gibi etrafımda halkalar çiziyor. yerimden on santim kadar yükselsem anında biri çökecek. trafik dolayısıyla arkadaşımın geç kalacağını haber vermesiyle yerimde kıvranırken yanımdaki sehpaya daha önce birinin bu kitabı bıraktığını fark ettim. bestseller kitaplara karşı ön yargılı olduğum için daha önce okumaya niyetlenmemiştim ama o an elimdeki tek seçenek olduğundan (puf çocuk kitapları reyonunda olduğu için elimi uzatıp anca maşa ve koca ayı'ya ulaşabiliyorum) kitaba başladım ve arkadaşım gelene kadar 40-50 sayfasını okumuşum.

    oldukça akıcı ve kolay okunan bir kitap. zaten kitabın geri kalanını da aynı akşam tek oturuşta bitirdim. üç farklı kadının gözünden anlatılması kitabı sıkıcılıktan uzaklaştırıyor. kadınların ilişkilere bakış açısı yönünden bazı tespitleri oldukça başarılı.

    yazın plajda ya da yolculukta falan okunabilecek, insanı yormayan ama baymayan da bir cinayet romanı.

    not: ben sonunu tahmin edememiştim. o da süpriz oldu benim için.

mesaj gönder