• youreads puanı (5.88)
  1. Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show’a 8 Ocak Cuma akşamı telefonla bağlanarak “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” diyen öğretmen Ayşe Çelik hakkındaki soruşturmayı protesto için kendini ihbar eden 38 kişi ile birlikte, öğretmen Ayşe Çelik ve programın sorumlusu Kadir Tunalı hakkındaki davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

    öğretmen ayşe çelik'in savunmasından bazı cümleler:

    "Ülkenin güneydoğusunda bir çok kentte hayat felç oldu. Ben mağduriyetlerin tanığıyım. Ölen, ağlayan, aç kalanlar için farkındalık yaratmaya çalıştım. Beyaz show'da düşüncelerimi paylaştım. Ancak o gün herkes alkışlamış iken akabinde öğretmen olmadığım söylenerek, terörist ilan edildim ve medya eliyle linç edildim. Söylediklerimin arkasındayım. Ölçüt düşünce ve ifade özgürlüğüdür."

    ayşe öğretmen ile birlikte yargılanan yazar oya baydar da kendi savunmasını şu sözlerle yapmış: Ayşe Çelik'in çığlığını duyduktan sonra vicdani sorumluluk nedeniyle çatışma bölgesine gittim. Gördüklerimden sonra onun çığlığına ortak olmak istedim. (Mahkeme başkanına) Siz gitseydeniz ve orada yaşananları görseydiniz siz de ortak olmak isterdiniz. Bu bir zihniyet yargılamasıdır. Şimdiye kadar çok fazla şeyden yargılandım. İlk kez yapmadığım bir şeyden yargılanıyorum.

    kaynak: marksist.org ve t24

mesaj gönder