1. genellikle öncelikle hipertiroidi durumu düşünülür; yani tiroidin fazla çalışmasıyla metabolizmanın "istenmeyen" ölçüde hızlı olma durumuı. bu hastalıktan muzdarip insanların kilo alması daha zordur. (ne kadar yeseler de) hipertiroidi derecesine ve hastalığın seyrine göre gittikçe zayıflama (hastalık derecesinde) görülebilir.

    bu durumda tedavi ve kilo alma durumunda daha fazla yemekten önce dahiliye uzmanı tarafından hipertiroidi tedavisi yapılmalıdır. tabi ki düzenli bir beslenme programıyla da desteklenmelidir.

    bir diğer ihtimalde de barsak parazitleri düşünülür; tenya en yaygın görülendir. ^:insan bunu kendine pek konduramaz^ bunun için de bir gastroenteroloji uzmanı duruma müdahale etmelidir.

    ayrıca barsak mikroflorasında bozulmalar, yani yararlı bakterilerin-probiyotiklerin- zarar görüp azalması ve zararlı bakterilerin artması besinlerden yararlanımı azaltacağı için kilo almada bir engel olabilir.

    bir de demir eksikliği var; yani kansızlık. bu durumda da hasta zayıflayabilir veya zaten zayıfsa kilo alması zorlaşabilir. demir ilaçları veya duruma göre iğneleri ile hem tedavi edilir hem kilo aldırır.

    özetle çok yediğiniz halde kilo almadığınızı düşünüyor ve bundan rahatsızlık duyuyorsanız öncelikle dahiliye uzmanına veya aile hekimine gidip bir tahlil yaptırmakta fayda var.

mesaj gönder