1. inananlar tarafından doğruluğu bilimsel verilerle desteklenmediği surece pek sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.alt tarafı bir inanç işte. kimseye de zararı yok.

    friends dizisinde ross, phoebe'nin evrim teorisine inanmadığını öğreniyor ve ona inanması için bir sürü şey anlatıyor. en sonunda phoebe, ross'a daha düne kadar bilim insanlarının maddenin en küçük yapı taşının atom olduğunu, ama artık ondan daha küçüğünü bulduklarını söylüyor. ( kast ettiği şey kuark sanırım) son olarak, doğru olsa da, evrim teorisinin çok küçükte olsa yanlış olma ihtimaline vurgu yapıyor. ross'ta cevap verecek hal kalmıyor ve evden çıkıyor.

    hiç bir şey yüzde yüz doğru değil ve daha doğru olduğunu düşündüğümüz şeyler de ileride yanlış olabilir. bu sadece bir tercih işte.

    tercihler de kişiseldir. kişinin arzu ettiği ve haliyle ona iyi gelen şeylerdir. belki de kimi insanlar astrolojiye kattığı anlamları sayesinde, ki bu baya bir abartılı bir tahmin, kişisel farklılıkları daha olağan karşılıyor ve anlamlandırıyordur.

mesaj gönder