1. bu soru bana bi hikayeyi anımsattı..
    ne kadar gerçek ne kadar dağru bilmiyorum derste hoca anlatmıştı..
    vaktiyle vehbi koç amcamız ölmezden evvel vasiyetini yazıp mühürlemiş, yanındaki adamlara ve evlatlarına da benim öldüğüm gün bu vasiyeti açın demiş..
    aradan geçen zaman sonucu ölüm vehbi koça da tecelli etmiş ve o gün vasiyet açılmış.
    mal paylaşımlarında önce iki tane mektup çıkmış birinin üzerinde beni gömmeden açılacak diğerinin üzerinde de ben gömüldükten sonra açılacak yazıyormuş..
    vehbi amca gömülmeden açılacak olanda oğlum ben yokluk görmüş bi adamım yaşlıyımda ayaklarım üşür benim beni illede çoraplarımla gömün..

    vehbi amcanın bu vasiyeti üzerine rahmi koç hemen hocaya koşmuş illede babam çoraplarıyla gömülsün diye konuşmuş ancak hoca inat olmaz demiş caiz değil demiş rahmi koç ne yaptıysa olmamış başka hocaya söylemişler yok para teklifleri falan yok yok yok kime söyleseler öyle şey olmaz ben cenaze namazını kıldırmam demiş.. ve sonuç vehbi amcayı çorapsız gömmüşler.

    aradan birkaç gün geçmiş ve vehbi amcanın bıraktığı ben gömüldükten sonra açılacak yazan mektubu açmışlar ve şöyle yazıyormuş ; gördün mü oğlum rahmi ben çok zengin adamdım ama mezara bir çorap dahi götüremedim nerde benim zenginliğim??

mesaj gönder