1. zaten namus kelimesinin layık görülüp en çok kullanıldığı yerin kadın olması sebebiyle kastedilen şey bizatihi kadının namusu ve kadının cinselliğidir. bu coğrafyada erkekler her ay "namus" adı altında yüzlerce kadını öldürüyor, ki bu kadınlar genellikle özgürlüklerini elde etmeye çalışan, mutsuzluklarını fark eden, görece güçlenmeye çalışan kadınlar oluyor. bir kadının özgürleşmesi demek kabaca yapılan yorumlardaki gibi önüne gelenle sevişeceği anlamına gelmez. ki zaten bu düşüncenin kendisi ne kadar ön yargılı ve eril bir bakışa sahip olunduğunun göstergesi.
    namus kelimesinin dilimizde dişil anlamda kullanıldığını asıl özünü asla karşılamadığını düşünüyorum. o iki bacak arasında tabirinin de asla erkekleri ifade etmediği ortada. çünkü erkek aklın kastettiği şey asla kadının aklı, vicdanı değil tamamen bedeni hatta sadece vajinası... (afedersiniz vajina)
    ayrıca bakınız şu militer ünlü sözümüz ne diyor "vatan borcu namus borcu"...neden? çünkü vatan da kadın bedeni gibi sana aittir, sen onun tek sahibisin, senden başkasına ait olamaz, korunmalı, savunulmalı, saklanmalı, yüceltilmeli. ama gerektiğinde bu vatanı boka çevirme mahvetme hakkına da sahipsin...

mesaj gönder