1. '' allah size kitab (kur'an)da: «allah'ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, o kâfirlerle oturmayın. aksi halde siz de onlar gibi olursunuz» diye hüküm indirdi. muhakkak ki allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.''( nisa,140).

    inançlı arkadaşlar için söylüyorum bunu: lütfen kendinizi bazı insanlara islamın hakk dini olduğuna inandırmak için boş yere yormayın. tartışmaya girmeyin. çünkü '' bir kur'ân ki, onunla dağlar yürütülse veya onunla yer parçalansa veya onunla ölüler konuşturulsa (o yine bu kur'an olurdu). fakat emir bütünüyle allah'ındır. iman edenler, kâfirlerden ümit kesip daha anlamadılar mı ki, allah dileseydi, elbette insanların hepsine toptan hidayet buyururdu. o küfürde direnenlerin kendi sanatlarıyla başlarına musibet inip duracak, ya da yurtlarının yakınına konacak. nihayet allah'ın vaadi gelecek. muhakkak ki, allah vaad ettiği zamanı şaşırmaz.'' (ra’d / 31)

    okunduğunda insanın içini huzurla dolduran muazzam bir kitap. çünkü ''bunlar, iman edenler ve gönülleri allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. bilesiniz ki, kalpler ancak allah'ı anmakla huzur bulur. ''(ra'd-28 )

mesaj gönder