1. dünyanın yarısını oluşturan, diğer yarısından ne bir eksiği ne bir fazlası olan ama ne hikmetse diğer yarısı tarafından sürekli şiddet gören, aşağılanan ve karşı koymaya çalıştığında da "kendinizi ne sanıyorsunuz, bizden üstün müsünüz ha?!" gibi söylemlerle karşılaşan cinsiyettir kadın. fiziksel özelliklerine göre yargılanır düşünceleri kadının, sevişmesine göre kategorilere bölünür, doğar doğmaz temel görevler altına girer, kız mıdır kadın mıdır bir türlü bilemesek de yaşıyoruz nihayetinde.

    farkında mısınız bilmem ama bir haberin değer taşıması için hiç karşılaşılmadık ya da aykırı bir özelliği olması lazım. hani lisede öğretilen bir köpeğin bir adamı ısırması değil de adamın köpeği ısırması önemli bir haberdir. ülkemizde ise kadın cinayetleri, kadına şiddet, istismar, baskı vs. öylesine kanıksandığı için aşırı bir olay olmadığı sürece yansımaz haberlere, oysa günde kaç kadın şiddet ve istismara uğruyor sadece biz biliyoruz. bir kadının şiddet görmesi değil de bir adama kadın tarafından şiddet uygulanması mükemmel bir haberdir! çilem doğan gibi. yani arkadaşlar evet insana şiddet var, böyle böyle gündemden düşürürsünüz eminim.

    son olarak da; bir kadına dokunmayı başarırsan o kadın ülke olur, doğa olur, çiçek olur, güneş olur. her birinin kendi rengi, senin parmağının ucunda. karartma.

mesaj gönder