1. evlenmek deyince neden herkes 30 40 bin harcama, üstüne ev, araba olarak düşünüyor ki? yani olay bi salon kiralayıp, takı gösterişi yapmak, tanımadığın adamları toplayıp şişeler oynatmak mı? değil tabi ki. ha bulduğun kadın/erkek ille de isterim diye tutturacak bir insan kişisiyse, geçmiş olsun.

    ayrıca toplum sizi bekarken kabul etmiyorsa, istemediğiniz şeyler yapmak yerine toplumu değiştir canım?

    salon zibidilerine, çalgıcı çakallara, aç gözlü kaynanaya ödediğin altın paralarına, geri çıkartmak için hayatının 5 senesini çalışarak geçiriyorsun. tatil yok, gezmek yok, araban yoksa alamıyorsun, 5 seneni veriyorsun, yaş oldu 30-35.

    altın olayına tekrar gelmek istiyorum. şimdi bu olay taa yıllar önceden süre gelen bir gelenek. neden peki? yıl 1960. kadınlar çalışmıyor. evli kadınlar hele hiç çalışmıyor. altın toplanması olayı kız tarafı için. neden? olur da adam ölür, boşanılır kız ortada kalmasın. altınları kullansın diye.
    peki şimdi öyle bir olay var mı? nafaka var, işin gücün var, ailen de bakıyor, herkes çalışıyor maşallah. peki bu kadınların altın derdi nedir allah aşkına.
    "bon foşoklok ostoyorom"
    fişeklikmiş adı. bildiğin atom. altın atomu. kemer gibi bir şeymiş. fiyatı 50 bin tl üzeri. çıldırmamak elde değil.

    ekleme: sinirden ctrl+enter yapmışım yolladı asdfdasdg

    devam ediyorum. günümüz evlilikleri artık gösterişten başka bir şey değil. en yakın arkadaşına gösteriş için kırk takla atıyor kadınların çoğu. yahu arkadaşın be. bir de biraz parası varsa etrafındakiler yandı. biri bana anlatsın bunu bir insan gösteri yapmaktan niçin zevk alır? demek istediğim maddiyat ile.

    ayrıca sikik bir kapalı salon nasıl olur da 15 bin tl'ye kiracı bulabilir 5 saatlik bir düğün için? ve damat neden bütün davetlileri yemeğe çıkarmak zorunda oluyor? 300 kişi için 5000 tl para ödüyorsun yahu. 5000 tl ortalama 2 aylık maaş. ve bu sadece gösteriş başka bir şey değil.

    100.000 tl'lik bir düğün masrafı yerine 3 sene dünya turu yapıyorsun be. 3 sene gezmek mi daha mantıklı 5 sene eşşek gibi borç ödemek mi? (ayrıca o 3 sene 10+ yapabilir. küçük işlerle vs.)

    toplum topum diye diye ölüp gidiyoruz, toplumun saçma salak adetleri yüzünden. allah bekara ev vermeyen ev sahiplerinin de belasını versin.

    neyse hadi ben kahvaltı yapıyorum. tek başıma. dün yorum yazdık çay kaşığı sesine uyanmak diye anasını satıyım birinin kahvaltı hazırlamasını geçtim, bari çamaşır makinesi sesine uyanmasaydım be. geri zekalı bu insanlar. imam hatipli merve'nin deyişiyle; backmind.

    evlenmeye değecek, bir porsiyon künefeye beraber çatal atabileceğiniz insanlarla karşılaşmanız dileğiyle.

mesaj gönder