• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.14)
criminal minds
bir suçluyu yakalayabilmek için, onun gibi düşünmek zorundasınız.... criminal minds, mesleğinde bu düşünceyi uygulayan uzman bir grubun maceralarını anlatıyor. quantico´daki davranış analizi ünitesi´nde çalışan özel bir ´profiler´ ekibiyle... onların işi, ´suçlu beyin´leri analiz etmek. ´profiler´ler, labaratuvarda delilleri araştırmak yerine, suçluların hem suç mahallindeki hem de yaşadıkları ve çalıştıkları yerlerdeki davranışlarını inceleyerek nasıl düşündüklerini görmeye çalışıyor. böylece suçlunun profilini çıkarıyor ve bir sonraki adımlarını tahmin ederek çözülememiş davaları çözüme ulaştırıyor.
  1. haci ben cok severdim bu diziyi eskiden... dexter, lost, mad men, hatta seinfeld gibi dizilerden asina oldugumuz sayisiz tipin bazen psikopat bazen polis veya kurban olarak tekrar karsimiza ciktigi kaliteli bir polisiye yapim idi... cok aktor ekmek yedi yani..

    mandy patinkin (gideon) gidince ciddi bir kopukluk oldu, dizinin ruhu idi adam.. yerine gelen joe mantagna (rossi) dizinin uzak ara en itici tipi, ama gene de hutch var dedik, morgan var dedik, iyi kotu ideare ettik... uzadikca siradanlasti; 7. sezon son olsun, hadi 8 son olur filan derken 12. sezona geldi anasini satayim.. ben de sevsem de sevmesem de halen izliyorum... hutch da gitti tam oldu tabi..

    ozelllikle gideon'un ayrilisinda sonra suclularin cogu garcia'nin teknolojik becerileri + reid'in ustun zekasi sayesinde yakalaniyor, ki ikisi de bazen "hade ordan bea" dedirten cinsten...

    bu rossi tiplemesi guya en akilli, tecrubeli, ongorulu, kibar, olgun karakter olacak, 10 sezaon oldu, tek verdigi his hic inandiriciligi olmayan, kel alaka bi tipleme... en 8. sezon finalinde sanirim havaya ucacak diye umitlenmistim, olmadi..

    ayrica ekibin kendi elemanlari hakkindaki hikayeler cok kotu, keske hic yapmasalar dicen ama mecbur, seyirci ile bag kurmalari lazim... bi tek hotch'un hikayesi fena degildi, onun disindakiler, ozellikle emily ve reid'in basindan gectigi yutturulmaya calisilan zorlama senaryolar gercekten berbat...

mesaj gönder