1. cesaret ile aptallık arasındaki ince çizgide gereğinden fazla kaldım bugün..

    istanbul beşiktaş'ta yaşıyorum, samsun'da doğup büyüdüğüm için de samsunspor taraftarıyım. gerek dışarıda bir şeyler atıştırmak, gerekse evde ihtiyaç duyduğum ufak tefek alışverişi yapmak için, o meşhur buluşma noktası olan kartal heykeline 2 dakika mesafedeki evimden, altımda pijamadan hallice bir eşofman, üstümde samsunspor armalı falan bir kapşonluyla çıktım dışarı.

    maç var bugün sanırım, beşiktaşla alakası olmayıp, sadece maç günleri tüm sokağı çöpe bulamakla mükellef sözde büyük taraftarlar yine etrafta cirit atıyor, dönüş yoluna geçmişim eve doğru, hazır yürürken bir annemi ariyim kadınla bir süredir görüşemiyoruz zaten dedim. ben evime doğru aheste aheste elde telefon annemle konuşarak yürürken karşıdan 20 kadar beşiktaş taraftarı yürüyerek geliyor, marşlar bağırışlar falan keyifleri yerinde. birden bir kaçı bana baktı, başladılar hep bir ağızdan "beşiktaşı sevmeyenin anasını ...." yahu arkadaş bu nasıl bir sürü psikolojisidir, hepsiyle münferit tanışsam bir mekanda falan arkadaş ortamında, muhtemelen beraber aynı anda gezi parkında başımızdan geçenleri falan konuşup çok iyi anlaşacağım kafa elemanlardır.

    gelmişler bir araya, beşiktaş forması, atkısı olduğu için beni komple "intruder" olarak görüp, başladılar küfürlü falan marşa, tabi ki annem olayın farkında bile değil ama elimde telefon kadınla konuşuyorum, kaldırdım kafayı baktım sövücü tayfaya, dikmiş bir kaçı gözüme baka baka sövüyorlar bana, işte aptallıkla cesaret arasında uzun süre kaldığım an o andı...

    bu sürü psikolojisiyle beslenen, münferit olarak hali hazırda türkiyenin siyası durumundan rahatsız, belki de yurtdışına yerleşme planları bile yapabilen bu insanlar, hep beraber takılırken mağara adamına dönüşmüşler ve en çok kızdığım nokta ise kendime, bu salakların trash talk'larına kafayı takmışım o ince çizgiye sokmuşum kendimi, umursama gerizekalıları di mi ?

    hayatta hiç bir başarısı ve vizyonu olmadığı için, hazır başarıyı sahiplenerek hayatta kendine artı puan yazmak isteyen taraftar yalaması değil mi hepsi ? sözde ülkenin en büyük takımlarından birisinin taraftarısın, zaten 5 takımın lig tarihi boyunca şampiyon olduğu ligde ben harikayım kafalarındasın, avrupaya kupalarında rekorlar kırılmış üzerine, tabi ki kalkıp bir kaç kafadar toplanınca kendini kral sanıyorsun, ben niye bunları umursuyorum ki..

    edit : imla
    kimbo

mesaj gönder