1. ışid'in herhangi bir şekilde başarılı olma şansının bulunmadığı savaştır. 1500 kişiyle, doğru düzgün mermi atmadan koca musul'u aldı ışid. o gün nasıl aldıysa bugün de teslim edecektir. o gün ırak ordusu nasıl savaşmadan şehri terk ettiyse bugün de sözde bir savaşla(sözde de olsa çetin bir savaş olma ihtimali yüksek. ışid gibi tamamıyla motivasyon üzerine kurulu bir örgütü savaşsız geri göndermek bölgeden, bir nevi ışid'in hayat damarına darbe vurmak demektir) abd desteğiyle geri alacaktır. ışid'i var edip palazlandıran ve musul'a yönlendiren, o dönemde ırak hükumetini pasifliğe yönlendirip musul'u ışid'e teslim eden abd bugün rolleri değiştirip ışid'i temizlemek için mücadeleye girişiyor! öncesi de sonrası da yıllardır belli olan bir savaştı.

    akp hükumeti ise, daha doğrusu direkt recep tayyip erdoğan, emperyal çabalarına bir yenisini musul olayında ekledi. başarısız olacaktır. bildiğimizi de okuruz dese, operasyona dahil oluruz da dese olamayacaktır kuvvetle muhtemel. türk milletinin bir ferdi olarak sadece oradaki tiyatroyu hissiz bir şekilde takip ediyorum. hissizliğimin sebebini yukarıda saydım. senelerdir ayan beyan ortada olan bir durumdu. sadece 2016 senesine denk geleceğini kestiremediğim bir durumdu. beni üzen tek şey misak-ı milli sınırları içerisindeki musul için hiçbir şey yapamıyor olmaktır.

    ister akp dönemi olsun ister başka bir hükumet, beni ilgilendirmez. devlet aklıyla bakmak gerek. bu güçsüzlük, bu müdahalesizlik türkiye cumhuriyeti'nin acizliğinden başka hiçbir şey değildir. gazi paşa'dan bu yana hiçbir devlet başkanının da oraya girecek cesareti olmamıştır(çoğunlukta şartlar da oluşmadı tabii). emperyal herhangi bir plan çizecek, yönetecek yeteneği ve feraseti olmadı. sadece musul için değil tüm bölge için. sadece ecevit döneminde kıbrıs barış harekatı gerçekleşti ve ecevit de bunun bedelini ödemek zorunda kaldı. bu bedel de ecevit'in siyasi hayatındaki şerefidir benim gözümde.

    akp yaklaşık 5 senedir batı ile sorunlar yaşıyor. emperyal planlar çizme çabasına girişti bölgede ancak bunların hiçbirinde başarılı olamadı. fırat kalkanı operasyonu başarılı sonuç verse bile yine yanlış siyasetinin doğurduğu sonucu temizleme hamlesi(yanlış anlaşılmasın, olması gereken bir operasyondu ama neden sonuç ilişkisi farklı işte) oldu bu operasyon. musul konusunda yine niyetlendi, yine büyük sözler sarf etti ama benim hiçbir umudum yok müdahale etmemiz konusunda. inşallah yanılan ben olurum.

    kısacası türk milletinin herhangi bir tarafı desteklemeye hiç ihtiyacı yok. çünkü başı da belliydi bu işin senelerdir, sonu da belli. biz nerede hata yapıyoruz, ulusal çizgi ne demektir, avrasya ekonomik ve jeopolitik anlamda neden önemlidir, emperyalist olmadan emperyal nasıl olunur, batı boyunduruğundan nasıl kurtulunur ve güçlü bir türkiye nasıl oluşturulur gibi konulara ve sorulara yönelmeli türk milleti. mezhepçi politikalarla, bölgede sürekli kaybeden müslüman kardeşleri desteklemekle, senelerce batı'nın dolmuşuna binerek bölgede adeta abd çıkarına her hamleyi yapmakla emperyal olunmaz. senelerce batı desteğini alan rte ve akp, bugün kendi planlarını bölgede yürütmeye çalışıyor. asla başarılı olamazlar. neden mi? 2. abdülhamit söylesin: "ihsan olunan her şey istirdat olunmaya maruzdur."
    ae

mesaj gönder