1. ön ek: çok değerli youreads'in sayın pırıl pırıl yazarları, tanrı aşkına nerede hitap etmekten bahsetmişim de tüm yorumlarda bir hitaptır gidiyor ve yorumların muhtevasının da başlıkla bir ilgisi yok, çoğu yorum ilk yorumun eleştirisi niteliğinde. günlük hayatta zaten kadın diye hitap etmenin saçmalığını kavrayamayıp bizlerin hanımefendi, hanım vb. şekilde kavramları kullanmadığımızı düşünmeniz de ayrı bir sorun.
    kasıttan bahsediyorum: sözlükte yazarken, başlık açarken kız mı kullanalım kadın mı? örnek: hoşlanılan kadın/kız.

    pek çok yerde kaldığım kararsızlık. bu kararsızlığın sebebi de şüphesiz ki kız yazınca tepki görmekten korkmak.

    kız nedir, kadın nedir? bazı kokuşmuş zihinlerin algılayıp kullandığı gibi bir ayrım gözetmek ve altından ahlaken bayağı bir anlam çıkarmak ancak feminizmi yanlış anlamış bireyler ve hastalıklı bireyler tarafından^:bir de mağarada yaşayanlar tarafından^ tezahür edilir. asıl kız ve kadın ayrımını o şekilde yaptıkları için kendileri erildir, kendileri maskülendir.

    kız ve kadın kavramlarının genç ve aydın beyinlerce farkı kızın kadından yaşça daha küçük olmasıdır. altında herhangi bir sapıklık bağdaştırmak, erkeğin rolü olduğunu düşünmek hatadır. nitekim 50 yaşındaki bakire dişi insana kız denmeyeceği gibi^:bu konuya girmeyi dahi düşünmüyordum^. aksini düşünmek çirkin ve iğrendiricidir.

    yaşı genç olanlarca kız kavramı daha fazla kullanılabilir, kullanılması sakıncalı değildir.

    not: kadın ile kız arasında ince bir zar vardır diyecek olanlara kafam girsin.
    not 2: kadın ve kız kavramlarını ifade etmek için tdk'nın da uygun gördüğü dişi insan kalıbı kullanılmıştır. altında cinsiyetçilik aramaya gerek yoktur.
    not 3: kız ve kadın arasındaki fark da olabilirdi başlık, lakin ben kaldığım kararsızlıktan ve bu kararsızlığın neden olduğundan bahsetmek istedim.

    ekleme: burada kaliteli, kültürlü bir oluşumdan bahsediyorsak misal "hoşlanılan kız" başlığına "kız değil, kadın" yazmak son derece çirkin bir davranış. bari buradaki insanlardan bu kafada olmalarını, kız ve kadına bakış açılarını bu kadar bayağı değerlendirmelerini beklemeyin, ve evet tabii ki muayene sonrası kız ya da kadın diye tabir ediyoruz^:oldu canısı^. ayrıca burada hitap şekline değinmedim, kadın ya da kız şeklinde hitap edeceğimi düşünmek de ayrı bir olay. sadece çemkiren insanlar için çemkirmeden önce bir daha düşünün, bu şekilde düşünen insanlar da var demek istemiştim.^:bi de pek okumadan yazıyorsunuz gibi^

mesaj gönder