1. yeryüzündeki en anlamsız tartışma.
    kadın-erkek, kız-oğlan, bay-bayan, beyefendi-hanımefendi kelimeler böyle gruplandırılsa da hepsi eşit yerleşmemiş dilimize. mesela oğlan çocuğu çok kullanılan bi tabir değil erkek çocuğu denir genelde. bay kullanılmaz beyefendi kullanılır, daha çok yabancı filmlerde görürüz birinin peşinden bayım bayım diye koşulduğunu ama bayan yerleşmiş sıklıkla kullanılıyor. arkasında art niyet olmadığı sürece canınız hangisinden çekiyorsa onu kullanın efendim çemkiren bir kadın olursa da sizin değil onun ayıbı olsun.

    kadın paranın üstünü almamış kasiyer bayan bakar mısınız diyor kadın dönüp bayan değil kadın diye çemkiriyor kadın bakar mısın diye mi seslensin adam tamam hanımefendi diye bilir ama o gelmiş adamın diline, küfretmedi ya çemkirmek neden yani. fakültenin tuvaletlerinde bay-bayan yazıyor, muhtemelen dişi öküzün biri son derece çirkin bi şekilde bayanın üzerini karalayıp kocaman harflerle kadın yazmış. kafasını biraz çevirse karşıda bay yazıyor ama onu fark edecek düzeyde gelişmemiş beyne giden sinirler, oluşturduğu çirkinliği meziyet sanıyor.

    kadın ya da kız olmayı bir zara indirgeyen zihniyetin bana ne diye hitap ettiği umrumda değil "pişt" dese de olur. onun dışındakiler de ne istiyorsa onu desin paşa gönlü bilir.

mesaj gönder