1. secim baraji konusundaki tavirlari akp'nin turban^:basortusu demeyeceksin turban diyeceksin^ konusundaki plitikasina benzeyen parti. bir diger deyisle dinci akp'nin kürtçü "alternatifi". chp'nin secim barajini kaldiralim cagrisina dur hele daha biz bu barajin ekmeeni yiyecez diyerek kulaklarini tikamalari, her seyin pkk ve akp'nin oslo gorusmelerinde yaptiklari plana uygun gittigini gosteriyor.
    baraji gecse de baraj alti kalsa da akp ve hdp bu secimin kazanani olacak. chp ve/veya mhp'nin secim sonuclarindan surpriz bir aritmetik cikmazsa tabi. o yuzden olasi bir surpriz ihtimalini ortadan kaldirmak icin hdp chp'den, akp de mhp'den oy kirpacak sekilde secim kampanyasi yurutuyor ya zaten.
    gostermelik bir iki karsilikli atisma disinda hukumeti veya icraatleri elestiren bir sey var mi hdp'nin soylemlerinde? varsa yoksa romantik kahvehane solcularini ve karakteri oturmamis entel chp secmenine sirin gorunme cabasi.
    akp nasil hizmet ediyor, ekonomiyi guclendiriyor, dunyada sozu gecen bir ulke haline getiriyor "mus" gibi yalanlarla pembe tablolar cizip oy istiyorsa, hdp de sanki baraji gecerlerse akp siyaset sahnesinden silinecekmis gibi bir yalani pazarliyor. guya akilli, her seyi cozmus ve careyi gercek solcu sosyalist ve her bir seyci parti hdp'de bulmus romantiklerimiz de bunu yiyor. uyusturucu kacakcisi dingil firatla nasil bir sol parti olabileceklerini dusunmektense, "demokratik" olarak listeye giren dursun cicek'i isaret ederek chp'ye saydirmak daha kolaylarina geliyor.
    allah varsa bunlara akil fikir versin, ne diyim.

mesaj gönder