1. toplumun bel kemiği olan kavramlardan birisidir. o kutsal kuyruk birlik ve beraberlik tohumları saçar. 7'den 70'e her çeşit insan profilini izleyeceğiniz bu kuyruk hayattan dersler de verir. tabi görebilene.

    bu kuyruklarda kısa dostluklar edinirsin, sıra sana gelene kadar kurduğun o iletişim belki de yıllarca sohbetin olan insanlarla kuramadığın samimiyete nispet eder. pide kuyruğu bunu orada yaşamını sağlar.

    türkiye'de gündem, bir berberlerde bir de pide kuyruklarında öğrenilir. (erkek berberleri hep kuaför oldu o konuda çok kızgınım) bir gece önce gündemde ne varsa kuyrukta tartışılır. oradan kendine gizli gizli hayat dersleri çıkarırsın. eğer evvelki gün maç varsa o konuşulur hele de derbi varsa kuyruk çalkalanır resmen. siyaset desen emekli amcaların vazgeçilmez tutkusu o kuyruk sırasında hem muhalefet olur hem iktidar herkes nasibini alır o sohbette. eğer bayram sabahı ise herkes güzelce bayramlaşır. eğer önemli bir gün ise o gün konuşulur. kısaca yaşamın dinamiğidir o kuyruk.
    geçmişte gaz kuyruğu, şeker, yağ kuyruğu yaşayan ekmeği karneyle alan atalarımızdan bize miras kalkmıştır.

    yazılı olmayan kuralları da vardır pide kuyruklarının.
    *evin en küçüğü kuyruğa girer genelde fırına da o gelir.
    *kaynak yapılmaz yapana da hoş gözle bakılmaz.
    *kuyrukta arka sıralardasın ama önlerde bir tanıdık görünce hemen sinsice yanına gidip bana da 2 pide alsana denmez.
    *küçük çocuklara her zaman öncelik tanınır. ve bu çocuklara şakalar komiklikler yapılır güldürmeye çalışılır. (yapmayanı görmedim)
    *çocuğu kucağında gelen anne/babaya sıra her zaman ikram edilir.
    *kimse kimseyi kırmaz zira yaşlı amcalar buna müsaade etmez. bir nevi oranın komiseridir.
    *sıcak ekmek poşete konulmaz hamur olur (ek bilgi)
    *sigara içilecekse arkadakine yahut önündeki sıra arkadaşına söylenip kenarda içilir öyle herkesin içinde dumanı insanim yüzüne yüzüne vermeyin.
    *"evladım biraz acele et evdekiler bekliyor." diyen teyzeye sakın bulaşmayın patlamaya hazır bombadır kuyruğu zehir eder size.


    işte böyledir pide kuyrukları her zaman görüp, yaşarız ama çoğu zaman farkına varmayız neler olup bittiğinin halbuki orada insana dair her şey vardır. resmen kişilikler ortaya çıkar. hoşgörülü insanlar kendini belli eder, sabırsızlar sigara üstüne sigara yakar, çakallar kaynak peşinde koşar, iyi niyetliler sırasını verir yani küçük bir mahallenin kalbi orada atar.

mesaj gönder