1. yunanca'da iyi iştahlar yani bizdeki karşılığı afiyet olsun kalí órexi(καλή όρεξη) denilir. iştah, órexi (όρεξη) işte bunun tam tersi yani iştahsızlık ise anorexía (ανορεξία).

    hikayemiz, bu hastalığa tutulmuş ve tedavi gören beka'nın başından geçiyor. yemek yiyemeyen genç kızımızın çok zor bir yaşamı var. beslenme borusu desteği ile yaşamına sürdürmekte. bu zor zamanlarında beş kez intihara teşebbüs etmiş. sürekli kendisinden nefret ettiğini söyler. beka'nın tek zevk aldığı şey ise kahve. bir gün starbucksa gider ve buzlu kahve alır fakat buzlu kahveyi aldığında bardağının üzerinde ismi yerine farklı bir şeyle karşılaşır. tek kelime "smile". oranın çalışanı gülümse yazmıştır beka'ya ve bu not onu hayata bağlamış ve iyileşmesine neden olmuştur. o kadar terapi görmesine ve terapi için sürekli para harcamasına rağmen karşılığını alamamış kızımız, bir çalışanın karşılıksız yapmış olduğu bu iyiliğin sonucunda iyileşir. düzelmesinin ardından çalışana bir mektup yazar.

    "sen, bu yabancı kızın kendisinden ölesiye nefret ettiğini hayatının yarısı boyunca kendisini ölümüne aç bıraktığını ya da beş kez kendini öldürmeye çalıştığını bilemezsin içeceğimin üzerine minik bir kelime yazarak günümü ve tahminen tüm hayatımı değiştirebileceğinin farkında olmayarak sen sadece işini yapıyordun. sana minnettarım."

    — bir kelebek çin'de kanat çırpsa, california'da fırtına kopmasına sebep olabilir.

    kastedilen şey sizin küçümsediğiniz ufak bir hareket, bir başkasında fırtına misali büyük bir etki yaratabilir. insanların hayatlarını olumlu yönde değiştirebiliriz. sadece farkında olalım

mesaj gönder