1. ekşisözlük'te bugün debe'ye giren şöyle bir entry var, suriyeli mültecilerle ilgili.

    bir de böyle okunsun diye buraya bırakıyorum.

    ırkçı olmama ramak kaldı sayelerinde..maalesef ablamın başından geçen bir olayı anlatmak istiyorum, neyle karşı karşıya olduğunuzu iyice anlayın diye.

    ablam psikolog olarak çalışıyor. her akşam pendik (iş yeri) - göztepe arası çift katlı otobüsle gidip geliyor. bir gün yine saat 7 civarı işten çıkıyor. otobüse biniyor, gidiyor üst katta oturuyor. üst katta da iki tane kız ve bir kaç insan daha var, o iki kız yanyana oturmuş vaziyetteler. ama genel olarak epey tenha bir otobüs.

    bostancı civarlarında biri daha biniyor, çıkıyor üst kata. her taraf boş olmasına rağmen geliyor ablamın yanına oturuyor. ablam tabi hafif kıllanıyor, zira otobüste yer çok. neyse biraz toparlanıyor ve pencereden etrafı incelerken yanda türkçe fısıltılar duyuyor kaburgasında hafif bir batma hissediyor. döndüğünde bu o.ç. ablama otobüste alelade bıçak çekmiş vaziyette ve ablama bakıyor. ablam tabi bir anda şok oluyor ve ne yapacağını şaşırıyor. daha sonra cüzdanından para çıkartıyor ve bütün parasını verip "başka bir şeyim yok, al ve git" diyor. bu o.ç. biraz tecrübesiz sanırım, çünkü parayı alıp gidiyor, zira ne bileyim cep telefonunu, ne bileyim takılarını vs başka şeylerini de alabilir. giderken de ablam bir kaç koltuk arkasında kalan 2 kıza dönüp sadece ağzını oynatarak "bıçağı var" diyor. daha sonra kızlar konuştuğunda zaten ablamın yanında oturduğu andan itibaren epey şüphelenmişler ama bir şey diyememişler.

    eleman iner inmez ablam polisi arıyor, hangi durakta indiğini, eşgalini falan tarif ediyor ancak maalesef bulunamıyor.

    şimdi sayın sevgili sözlük yazarları, ben bu o.ç. yi bulsam o bıçağı alsam taşşaklarından başlayıp ağzına kadar yarsam suçlu muyum? kendi halinde işe giden birine bıçak çekip her şeyini alan bir insana merhamet mi göstermeliyim? ırkçılığım için özür dilerim, ancak bu olaylar aşırı sık olmaya başladı.

    alayının benim gözümde değeri yok. ben türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak gelsem böyle bir şey yapmam çünkü. ^:savaştan kaçıp^ eşimi hamile bırakıp bir de o imkansızlıklarla başka insanlara bıçak çekmem, insanlara tekme atmam, insanlara küfretmem.

    adaleti biz sağlamadığımız için şükredin.
    umarım başınıza böyle bir şey gelmez, en kral hümanist bile delirir çocuğuna/annesine/ablasına/kardeşine vs. bir şey gelse..

    sorun burada zaten, milliyetçilik bir hastalıktır arkadaşlar. almanya'da türkler için "integration deficit" yani entegre eksikliği denildiğinde buna karşı çıkan güruh burada aynı ayrımcılığı suriyeliler için yapıyor. bu hastalığın ismi de "ikiyüzlülük"tür.

    şimdi üç-beş türk gidip fransa'da aynı hareketi yapsa ve bu yüzden bütün türklerden nefret edilse ne hissetmemiz gerekir? ya da bu olayın öznesi suriyeli değil bir türk olsa türklere karşı bir tavır mı takınmamız gerekir? ayıptır ya hu.

    edit: yanlış buton kullanımı.

mesaj gönder