• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
ekşi elmalar - yılmaz erdoğan
70'li yılların sonunda hakkari'de belediye reisi aziz özay'ın ünü şehre yayılmış elma bahçelerinde başlayan film bize onun, eşinin ve talipleri pek çok olan birbirinden güzel 3 kızının hikayesini dönemin siyasi arka planına da odaklanarak anlatıyor.
  1. önermediğim filmdir. yılmaz erdoğan'ın elinden çıkan harika işleri biliyoruz ama bu film tam olmamış, filmden çok iyi bir izlenimle ayrılmadım.

    senaryo aslında çok kötü değil, dönemin o bölgesindeki hayat, kadınların durumları gibi konular oldukça iyi konular. bir kaç sahnede bunları çok iyi hissedebiliyorsunuz fakat.. karakterler olmamış, oyuncular ve yapmaya çalıştıkları şiveler yapay kalmış, kıyafet seçimleri çok abartılı ve gerçek dışı. hele hele yılmaz erdoğan'ın giydikleri.. kendine torpil geçmiş resmen. çekimler çok kötüydü, bazı sahneler hobbitten fırlamış gibiydi -yaylada hobbit köy sahneleri saçma ötesiydi- elma ağaçları falan yani neden her şey yeşil perdenin önünde çekilip sonradan konmuş anlamadım. çok fazla olay kişi ve konu olduğundan eklenen bazı sahneler çok alakasız ve yersiz havada kalmış. öyle bir vizyontele havası kesinlikle yoktu.

    benim bezdimde 5/10 ile değerlendirilen filmdir.

    !---- spoiler ----!

    sadece bir kaç sahne beni gerçekten çok duygulandırdı. biri kızların şelaleye girdikleri sahne. çok abuk gelecek biliyorum ama kızların o an çok mutlu olması ve hayatlarında yaptıkları en eğlenceli şeyin bu olması beni çok üzdü. ikincisi en büyük kızın istediği adamla evlenemeyince başına gelecekleri anlattığı sahneydi. bir de babasıyla bir başına kalan küçük kızın babasını yıkadığı sahnede üzüldüm çok. kadınların hayatı bu ülkede çok zor çok.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder