• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
song of the sea - tomm moore
eski bir kelt mitine dayanan bu masalsı hikayede, babalarıyla beraber bir deniz fenerinde yaşayan kardeşler ben ve saoirse'nin büyülü yolculukları saoirse'nin bir selkie olduğunu ve sihrin kaderinin bu küçük selkie'nin ellerinde olduğunu keşfetmeleriyle başlıyor.
  1. 2014 yapımı, farklı ülkelerden 4 stüdyonun dahil olarak yarattığı, sadece saoirse'nin saçlarını düzelttiğindeki masumiyetini görmek için izlenebilecek, inanılmaz çizimlere, sahnelere sahip olan animasyon.

    !---- spoiler ----!

    irlanda ve iskoçya mitolojine göre selkie'ler bir deniz halkı. bunlar denize girdiklerinde fok balığı oluyorlar, geceleri karaya çıktıklarında ise insanları baştan çıkarma yeteneğine sahip güzel kadınlara ve yakışıklı erkeklere dönüşüyorlar. eğer normal bir kadın, bir selkie ile bağlantı kurmak isterse denize yedi gözyaşı dökmek zorundadır ve normal bir erkek bir selkie kadınıyla evlenmek isterse, onun üzerine giydikleri kaplama gibi bir cildi çalmak zorundadır. selkie kadınları erkeklere mükemmel eş olmaktadır fakat asıl evi deniz olduğundan dolayı yalnızlık çekmektedirler. eğer kadın selkie, o kaplama giysisinini çalabilirse, denize hemen geri döner, bazen de selkie kocasına. geri dönen selkie kadınları, kaplamasını, giysisini geri çaldırmazsa 7 yıl boyunca hiçbir insanla bağlantı kuramaz. hatta selkie'ler normal insanlardan çocukları olmalarına rağmen yine de denize kaçarlarmış. kocalarını tekrar görmek istemezmiş, sadece çocuklarını görmek için nadiren ziyarette bulunurlarmış.

    !---- spoiler ----!

    güzel şey bu mitoloji.

    !---- spoiler ----!

    irlandaca'da saoirse özgürlük demek. bronach ise kederli demek. annesini pek fazla görmesek de, başlangıçtaki ailesinden ulaşmanın ne kadar zor bir şey olduğunu film boyunca hissedebilirsiniz. sonunca ise saoirse isminin anlamını yerine getirerek, özgürlüğü tercih etmektedir.

    ayrıca çizimler ve seslendirme o kadar kaliteli ki, film boyunca kendinizi tamamen bu ikisine kaptırıyorsunuz. hikayesi basit gibi dursa da, mitolojiye olan ilgimden dolayı sonuna kadar merakla izledim.

    masumiyet ve huzur dolu bir dünya kurulmuş animasyonda. en kötü karakterler bile aslında iyi çıkıyor.

    !---- spoiler ----!

    film her ne kadar birebir mitolojiyi sağlamasa da, son zamanlarda izlediğim en mutlu animasyonlardan.
    isk

mesaj gönder