1. 21’nci yüzyılda ortaya çıkan, cinselliğe dayali bir ilişki türü. tek gecelik ilişkiden sıkılan/yıpranan insanlar, (aynı zamanda sevgililik şeklindeki duygusal ilişkileri de istemeyenler) düzenli bir cinsel hayat edinmek amacıyla böyle bir ilişki türü geliştirmiştir.

    bu ilişki türü, büyük oranda cinselliğe dayalıdır. bu en önemli kural. salt cinsellik olacak. diğer belli başlı kurallar:

    1) partnerlerin arasında duygusal bağ yoktur. hatta herhangi bir arkadaşlık bağı da yoktur. sadece cinsellik amaçlı buluşurlar. ve seks bittikten sonra herkes evine döner. ekstradan en fazla beraber kahve falan içersiniz. fazlası yoktur. beraber film izlemek falan olmaz. ve bu ilişkiye başlamadan önce duygusal arayışınız olmamalı. veya ilgiye ihtiyaç duyduğunuz bir zaman diliminde olmamalısınız. yani tek arayışınız düzenli cinsel hayat olacak.

    2) seks dışında aktivite neredeyse hiç yapılmaz. veya günlük hayatta fazla muhabbet edilmez. iki taraf da birbirini günlük hayatta ne tür sorunlarla karşılaştığı, neşeli mi gergin mi olduğu vb konuları pek umursamaz.

    3) bu ilişkide “gözlerin ne güzelmiş” demez; daha yaramaz^:naughty^ cümleler kurulur. çünkü karşınızdaki insan, sadece cinsel çekim duyduğunuz birisidir. aşık olacağınız bir tip değildir. (veya olmamalıdır diyelim)

    4) dürüst olunması gerekir. ne tecrübeli olduğunu göstermek adına çok ilişkiye girdiğini uydurun, ne de çok kişiyle yattıysanız “aman beni oropsu gibi görür” endişesi taşımadan gerçeği söyleyin. elbette partnerinizin son derece saygılı biri olması gerekiyor. zira en nihayetinde bu, sizin özel hayatınız ve mahreminiz. buna saygı duymayan bir tiple zaten fuckbuddy falan olmayın.

    ek: kişisel görüşüm, fuckbuddy’lik son derece sıkıcı ve salt tatmin üzerine kurulu bir ilişkidir. içinde sevgi barındırmaz, bu hâliyle de çoğu insanın duygusal ihtiyacını karşılamaz. bu olumsuz bir durumdur. öte yandan fuckbuddy’niz muhtemelen başkalarıyla da seks yapacağı için hiv virüsüne yakalanma ihtimâli çok yüksektir. bu nedende siz de risk altında olursunuz. (hele hele geyler tümden risk altında.)

    bu ilişkinin romantizm & arkadaşlık barından biçmi (ki fuckbuddy’liğe nazaran bunu tavsiye ederim) şudur: friends with benefits

mesaj gönder