1. bu girdi yazıldığı vakitler başlık ergenlerin dertliyim tripleriyle ilgiliydi.

    ergenlik çocukluktan yetişkinliğe geçişin yaşandığı, dizginlerin hormonların elinde olduğu, vücudunda engel olunamayan genellikle hoşlanılmayan değişimlerin yaşandığı problem yumağı şeklinde bir dönem olduğu için belli bir düzeyde kabul edilebilir dertlerdir.

    işine gelince kazık kadar işine gelmeyince kaşık kadar diye isyan edilen bir ara dönem. anne ve babadan ayrı bir birey olarak kendini kabul ettirme çabası ama onlar olmadığı zaman sudan çıkmış balık misali bocalamak, aileden sıyrılmaya çalışırken arkadaşları tarafından kabul görmeye çalışmak hiç kolay bir şey değil. bu dönemi atlattıktan sonra ergen işte diye yaftalamak kolay hatta eğlenceli ama o dönemde yaşadıklarınızı unutmadan hareket ederseniz hayat herkes için çok daha kolay olur.

    dünya da açlık, hırsızlık, savaş, tecavüz, cinayet gibi milyonlarca büyük problem varken bir ergenin sesi oturmadığı için sızlanması trip gibi gelebilir haklısınız ama çocuk dünyasından yeni çıkmaya çalışan bir birey için o çatal sesle kendini kabul ettirmek dünyanın en büyük problemi olabilir, alnının ortasında çıkan sivilce önemli bir sınavının olduğu bir gün okulu ekmek için kıvrandıracak kadar geçerli bir sebeptir, sevdiği kızın abi demiş olması hayatındaki her şeyi alt üst edebilir. ev geçindirmenin fatura ödemenin stresini yaşayanlar için, sabah serviste hoşlandığı kızın yanına oturmayı planlayan bir ergenin kardeşinin parfüm şişesini kırdığı için estirdiği terör şımarıklık olarak gelebilir ama ergen birey için karşı cins yeni anlam kazanmaya başladığından bu sorun doğalgaz faturasını yatıramamış olmaktan daha az önemli görülemez. zaten görülebilse ergen değil yetişkin deriz biz ona di mi ama?

mesaj gönder