1. her zamanki gibi akp'nin gündem değiştirmek maksadıyla kasıtlı olarak yarattığı bir sansasyon neticesinde gündemde olan bir konu. keza doların hızlı yükselişi, gizlenmeye çalışılan ekonomik kriz v.s. sebepler neticesinde seküler kesimin şiddetli tepkisi neticesinde geri çekileceği baştan belli olan ve neticede geri çekilen bir yasa tasarısı neticesinde gündem değişti. ben biraz daha gündem dışı bir yorumda bulunmak istiyorum.

    hayatım boyunca pek çok farklı yönelime dair araştırmada bulunup o yönelime sahip insanlarla yönelimlerine dair sohbet ettim. içlerinden en merak ettiğimse pedofiliydi. tıbben psikolojik bir rahatsızlık mı yoksa kasıtlı bir sapkınlık mı olduğu yönünde kesin bir hüküme varılamamış bir sendrom. sadece birinin çocukları cinsel anlamda çekici bulmasının altında yatan sebebi, çocuk figürünün zihnindeki imgelemelerini merak ediyorum. sağlıklı ve yetişkin bir erkek olarak kız çocuklarının bir erkeğe çekici gelmesini anlamdıramıyorum. bu açıdan bu durumun psikolojik bir rahatsızlık neticesinde ortaya çıktığını düşünüyorum. pedofiliden bahsederken çizgileri keskin çekmekte fayda var keza 18 yaşından bir iki yaş küçük bir kızı çekici bulmak etik değildir fakat bu pedofili değildir. pedofili dediğimiz şahıslar 0-13 yaş grubu çocukları cinsel anlamda çekici bulurlar.

    hayatımda sadece bir kere pedofili yüzünden psikolojik destek alan birini duydum. bir arkadaşımın ev arkadaşıydı. arkadaşım o arkadaşının matematik konusunda tam bir dahi olduğundan bahsederdi. aynı şekilde eğitim hayatında da başarılıymış. ona ev arkadaşıyla beni tanıştırmasını istediğimi söylemiştim. burada ince bir çizgi var o da şu ki o şahsın hiç bir fiziksel eylemi olmadığı gibi bunun bir sorun olduğunun farkında olarak tedavi görüyordu. bu konuda tam aradığım kişiydi ama şansım yaver gitmediği için görüşme şansım olmadı.

    pedofilinin sadece geri kalmış ülkelerde ortaya çıkan bir durum olduğunu düşünüyorsanız yolunuz düşerse avrupa veya amerikada bir çocuğa sevgi gösterin veya yere düşen bir çocuğu kaldırın sonra da bakın bakalım ailesi ne tepki veriyor. bakın hayvana tecavüz eden adam çocuğa da tecavüz eder, o ayrı bir kavram. o tip varlıklar için uzuvlarını sığdırabilecekleri bir delik kafidir. ama pedofili dediğimiz yönelime sahip insan tasvirlerini incelediğimizde çocuk resimleri biriktiren, oyuncak bebekler biriktiren tipler ortaya çıkıyor. fetiş gibi bir saplantı fakat diğer cinsel yönelimlerin aksine kendi içinde bir mantığı yok. bende merak ve araştırma hissi yaratan asli unsur da bu.

    "ruh hastası mısın be adam!" diye düşünenler olacaktır. hayatı bir kaşif gibi yaşıyorum ben ve merak ediyorum. özellikle zihinsel farklılıklar konusunda oldukça meraklıyım. pedofili oldukça tehlikeli bir durum olmakla beraber kontrol altında tutulmalıdır. ekşi sözlüğün taciz'le ilgili başlıklarını okursanız çoğu kadın yazarın çocuk yaşta tacize uğradığını ve bunun onlara hayatları boyu atlatamayacakları bir yara açtığını görürsünüz. bunun bilincindeyim. öte yandan pedofili eşcinsellik gibi hormonlardan kaynaklanan veya sonradan değişen tercihlerden dolayı gerçekleşen bir durum değil. neden yetişkin birisi bir çocuğu çekici buluyor bunun cevabını merak ediyorum. nasıl bir zihin yapısı veya zihinde gerçekleşen nasıl bir değişim bunu tetikliyor olabilir? bir masumiyet tutkusu mu, masum bir şeyi kirletme hırsı mı, çocukluğa duyulan özlem mi? bunlar basit sorular. daha derin ve bunu tetikleyen şey ne olabilir. keza bir kadını cinsel anlamda çekici kılan temel unsur kadınsı fiziğidir. mesela eşcinsellik doğada hayvanlar arasında da görülürken, hayvanlar arasında pedofili gözlenmez. keza ensest de öyle. bu da pedofilinin insanın karışık zihinsel yapısında bir şeylerin ters gitmesi neticesinde ortaya çıkan bir sendrom olduğunu düşündürüyor bana. psikoloji okuyan ve konu hakkında ayrıntılı bilgisi olan veya benim gibi bu konuyu edip araştırma yapıp sağlıklı veriler elde etmiş sözlük yazarları birikimlerini benimle paylaşmak isterse buna minnettar olacağımı da belirtmek isterim.

mesaj gönder