• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.70)
barda - serdar akar
bir gece yarısı, arkadaşlarının işlettiği barda son biralarını içip eve dönecekken içeri giren beş kişilik bir grup tarafından silahla alıkonulurlar. elleri, ayakları, ağızları bağlanan gençler sabaha kadar dayak, işkence ve tecavüze maruz kalırlar. kendilerini alıkoyan grubun görünürde hiçbir amacı yoktur. yaşları 20 ile 45 arasında değişen bu grup, hayatlarında eksik kalan her şeyin hesabını hiç tanımadıkları bu gençlerden çıkartırlar.
  1. günümüz türkiye'sini anlamak için izlenmesi şart olan bir film.

    cumhuriyet'ten tut özgür gündem yazarlarına, oradan hdp milletvekillerinden tut yılmaz büyükerşen'e, kamudan atılan binlerce insana koca bir ülkeye göz göre göre eziyet eden çetenin mantığını anlamak için izlenmesi gerekiyor.

    bu herifler çocuklarımıza dahi tecavüz etmek istiyorlar ya, kadına, lgbt bireylere eziyeti yanlarına kar sayıyorlar ya, bizi şiddetle, işkenceyle susturmayı olağan hale getiriyorlar ya, hah işte aynen bu filmde olduğu gibi bunu kendilerine hak görüyorlar.

    çünkü basitçe, silah ellerinde. bizi bağlarlar, döverler, bize tecavüz ederler. bir de susmamızı beklerler.

    akp'nin tüm vahşetini tüm zorbalığını tüm şerefsizliğini meşrulaştırmak için kullandığı bir argüman var. itilmişlerin, dışlanmışların, şehirlilerden, "beyaz türkler"den öcü.

    aynen bu filmdeki gibi. hangi beyaz türkmüş o? efendi, kimseye ters bakmayan işinde gücünde insanlar oldukları için mi beyaz türk oldu bu çocuklar, kızlar?

    benim babam orta anadolu'nun bombok bir köyünde doğuyor, dedem okutmak istemiyor, amcam rica minnet dedemi babamı okutmaya ikna ediyor kaç sene sonra. babam da eşşekler gibi çalışıyor. hem öğrenciyken hem mesleğini icra ederken yıllar boyu bizim için yemiyor içmiyor deliler gibi çalışıyor ki iyi bir eğitim alalım.

    hah işte aynen benim gibi, bu filmdeki çocuklar, kızlar. o yüzden film yalnızca film olmaktan çıkıyor, gerçeğin bir aynasına, bir anlık izdüşümüne dönüşüyor. yalnızca gerçek bir olaya dayandığı için değil, bu katil ve sapıkların kafalarını çok net gösterdiği için.

    işin kötüsü artık bu katil ve sapıkların ceza alacağı mahkemeler de olmayacak.

    filmdeki çocukların, kızların yerine biz geçtiğimizde bizi kim koruyacak?
    pinot

mesaj gönder