1. türkiye'de hiçbir kıymeti olmadığına bugün itibarıyla kesin karar verdim. buranın insanları yaptığınız, bildiğiniz hiçbir şeye kıymet vermezler çünkü. bilimin ne olduğunu bilmeden de saldırırlar. bunların entel versiyonları da "sanat için sanat" olayına neredeyse taparken; "işime yaramayan bilimi ben napayım, boşa uğraşıyorsunuz işte" olarak nitelendirmekten de çekinmezler. bilimin hiçbir şeyi mutlak doğru olarak kabul etmemesi ilkesini "aslında bunu keşfetmişler ama; yalan dolan bu yarın aksine karar verilir" olarak çekinmeden yorumlarlar.

    onlarca mühendisler her şeyi kafasına göre yapan, 4 sene boyu, "işte öyle integral falan öğrenmiş" adamlar olarak yorumlarlar.
    koskoca tıbbı "bizi kandiriyürler" perspektifinden görürler. kanserin ilacı varmış da bize vermiyorlarmış adamları da bunlardır.
    psikiyatrinin bir bilim olduğuna inanmazlar. onlar için psikiyatri "doktorlar depresyon sitres diye bişey uydurmuşlar bir şey bulamayınca söylüyolar yua"dır
    yazılımların gökten zembille indiğini düşünürler. her yazılımın öyle bodoslamasına, hiçbir kalifikasyona ihtiyaç olmadan yapıldığını sanırlar. okulunu okumayı gereksiz görürler. web sitelerini yaptırmak için da 50 lira teklif ederler.
    onlar için her an, teknoloji artık zirve noktasına gelmiştir ve ötesine ihtiyaçları yoktur. teknolojik gelişimin temel bilimlerden bağımsız olduğuna inanırlar.
    temel bilimlerin aslında hiçbir işe yaramadığını düşünürler. bundan önce bulunmuş bilgiler gökten zembille inmiş, ve gerisinin araştırılmasına artık gerek yoktur. zaten bulunacak ne kaldı caanım?

    ve en ama en kötüsü, bu işlerin okulunu okumuş insanların anlattıklarına katiyen inanmazlar. bilimcilerin boşa uğraştıklarını düşünürler. daha "gerçek" işlere odaklanması için nasihatlerde bulunular.

    bu yüzden bu ülkede ne 1000 yıl önce ne de 1000 yıl sonra bilim falan yapılamayacak. bu kafa ve mahsülleri yüzünden.

    sevgili halkım;
    sizden iğreniyorum. iyi geceler.

    sizlere minik istatistikler vereyim de nasıl bir treni kaçırıyorsunuz anlayın.

    * bilgisayar bilimi hakkında bilinen şeylerin tamamı son 60 yılda bulundu. bundan önce leibniz, newton gibi adamlar 300 yıl önceden olası bilgisayarların ne çeşit bir sayı sistemi kullanmaları gerektiğini ortaya koymuşlardır.

    * 200 yıl önce betonarme yoktu.

    * alexander fleming, ilk antibiyotiği keşfettiğinde yıl 1928'di.

    * tıp şu anda 6 senede bir bildiği bilgilerin tamamı kadar yeni bilgi üretiyor. 1900-2000 yılları arasında insanlığın başından 1900 yılına kadar bulunmuş tıbbi bilginin yaklaşık 20 katı kadar yeni bilgi bulundu. insan ortalama ömrü 40'tan 70'e çekildi.

    * dünyada renkli yayına 1950'de geçildi.

    * internet icat edileli 25 yıl oldu. 25 yıl!

    insanlar bir yerlerde bir şeyler yapıyorlar, hiç haberiniz yok. haberiniz olsa da zaten aklınız basmaz. bari aklı basanlara saygı gösterin de emeklerinin hiç olduğu hissine kapılmasın, gereksiz ve sürreal şeylere yoğunlaştıklarını falan sanmasınlar.

mesaj gönder