1. simdi ilginc olmayan bir olgu olarak soylemis olayim; kadin bilim insani vardir. hem de az falan degil baya vardir.

    lakin eksi'de olsun burada olsun gordugum bir arguman var "erkek bilim adamlarini dogurmalari" diye. bu tipki seye benzemis, "savaslarda en cok yara alanlar kadinlardir. kocalarini, cocuklarini savas sirasinda kaybederler.". yahu arkadas; feminizm, kadin erkek esitligi falan derken kafayi yediniz herhalde.

    birincisi, savaslarda bir defa erkegin kendisi oluyor. adam olmus!! dunyada artik olmayacak. yok. kadin sag ama durumundan sikayetci oldugu dile getirilmis. madem oyleydi, kadini da erkegin yanina askere alsaydiniz da acilari son bulsaydi. ama yok.

    ikinci olarak da "erkek bilim adamlarini dogurmasi" argumani. peki ben de firinci olayim. erkek bilim adamlarina ekmek urettigim icin bilime katki saglamis olur muyum? hatta erkek olayim, erkek bilim adamlarini doguran kadinlarin yumurtalarini dollemesi icin sperm olusturayim. bilime katki saglamis olur muyum?

    hatta durun. bilime katki saglayacak adami doguran kadina sperm ureten adama ekmek yapan firinciyi yapan kadinin yumurtasini dollemek icin sperm ureten adam olayim. bilime katki saglamis olur muyum? bu hesaba gore olurum. hatta bu hesaba gore ilk insanlar su anda gelistirilmis butun bilim ve patentlerde payi olan adamlar. sonucta sperm yumurta vs. anladiniz siz onu.

    kadin bilim insanlarinin boyle het hot argumanlara ihtiyaci yok ki, zaten her yerde varlar. "her basarili erkegin arkasinda hede hodo" olayi da artik sikmaya basladi. yahu kadin neden erkegin arkasinda olsun? otursun kendi yapsin bilimini, korkuyor mu? elinden alan mi var?

    bugun kiz olsam ve bilim yapmak istesem; isvec'in haberi olur ve beni ulkesine cagirirdi. o kadar kadin-erkek esitligi var bizde demek icin yapilan esitsizlik var ki saysak bitiremeyiz. bu bildigin sey olmus: "esitlik saglanana kadar kadina pozitif ayrimcilik taniyoruz."

    rosalind franklin var mesela dna'yi goruntulemisti yanilmiyorsam. o ikili sarmal yapisini kesfetmisti.

    ada lovelace, bilgisayarlar ortaya cikmadan yaklasik 150 yil once bilgisayar program yaziyordu. dunyanin ilk yazilimcisi olarak geciyor.

    marie curie var, yaptigi radyoaktivite calismalari yuzunden kanser olarak oldu...

    bunun bir de 2010 kreasyonu var. onlar henuz bir sey bulamadiklarindan kayitlara gecmediler. 20 yil sonra gorebilirsiniz.

mesaj gönder