1. black friday temasına tepki koymaya çalışmayı anlarım, ama gerçekten ihtiyacın olan veya istediğin bir şeye yüklü bir indirim yapılan günde kimse bu adamları sallamaz. niyetlerine saygım sonsuz, açıkçası ekonomik boykot en sevdiğim tepkilerden biridir.
    ben black friday'de bir şey almadım mesela. ihtiyacım olduğunu düşündüğüm hiçbir şey yoktu. kozmetikten teknolojiye kadar. bu sebepten çok ucuz ay kaçırmasa mıydım diye baktığım şeylere bile ellemedim. niye? ekonomik açıdan tasarruf etmeye niyetlendiğim bir dönem içerisindeyim. bu konuda irademi de iyi buluyorum. ama erkek arkadaşım ps4'ünü 700 tl'ye kaptı. akşama stoklar tükenmiş, arkadaşı "nakit 750 vereyim bana sat." dedi. ps4 isteyen ama 1400 tl de çok pahalı ya diye gezen adama sen şimdi git de "ama satın almama günü" diye. sallamaz. gider alır.

    bu parası olan ama akıllı kullanmaya çalışan kesim için geçerli olan bir gündür. o yüzden o adamları o gün durduramazsınız. lakin şimdi ekonomik boykot adı altında malum sözlüklerde bir hareketlenme var. dolar, euro uçtu gidiyor. insanların buna ciddi tepki göstermesi lazım. ekonomik krizin eşiğindeyiz. aldığımız temel malzemelerin fiyatları çok yakın zamanda daha çok elimizi yakacak. belki birçoğumuz işten çıkartılacak. black friday'de bunu duyar sağlama çalışması haklı bir çalışma olsa da, o an için gözü dönmüş olan insanlar bunu sallamıyorlar işte. bunun sosyolojik yaklaşımları nasıl olur, toplum yönelimini kontrol etmek nasıl olur bilmiyorum. lakin dediğim gibi, bazı şeylerin zamanı, uygulanması için şah damarı etkisi yaratacaktır.

mesaj gönder