1. insanlığı eğitim kurtaracak ( eğitim sistemi değil) mottosuna inananlardanım. öncelikle bir öğretmen çocuğu olarak, sonra da memur ailesi olarak türkiyenin bir çok yerini dolaşarak eğitim hayatını tamamlamış biri olarak konu üzerine bir kaç kelam etmek hakkını kendimde buldum. ilk öğretimim anadoluda ve doğuda geçti. her halde türkiyenin batısında yaşayanlar oraları kolej ya da metropol okulları gibi sanıyorlar. ulaşım sorunu yok, beslenme sorunu yok. zaten her köyde kitapcılar var. çocukları servis evlerinde alıyor konforlu okullarına götürüyor. e devlet yazı tahtasını, temel kitapları da veriyor di mi? niye konuşuyoruz ki. öğretmenlere verilen öğretim ödeneklerini bilemem. annem okuldan çocukları getirirdi. bizim küçülen giysilerimizi verirdi. evdeki kitaplarımızdan verirdi. bir kitabın bir insanı kurtaracağına inanan biri olarak şunu söylüyorum.

    oraları gerçekten okumak isteyen ama imkanı olmayan çocuklarla dolu. köy bakkalında satılan kurşun kalemle, devletin verdiği kitapla, ya da valiliklerin sosyal yardım bütçesinde muhtaç ailelere çocukların eğitimi için verdiği 100 tl ile ne olacak? soruyorum ne olacak? kitap fuarları kuruldu da o aileler gidip indirimli kitap mı alacak nedir? sizce o bölgede yaşayan ve okuma yardımı alan kaç çocuk o parayı görüyor? ihtiyaclı yerler kasaba ve köy okulları. teknolojiden, ulaşımdan, konfordan ve bir çoğu bilinçli ailelerden uzak. teknolojiye, kitaba ulaşmanın daha meşakkatli olduğu yerlerden bahsediyoruz. üstelik o coğrafyada ucuz iş gücü diye tarlalarda çalıştırılan, başlık parası için minnak yaşta evlendirilen çocuklara dur diyelim diye yazıp çizeriz. neden bir şey yapmıyoruz? okuyan çocuk sorgular, muhakeme eder. böyle bir durum başına geldiğinde nereden yardım isteyeceğini bilir.
    kitap yardımı kampanyaları yapıldı. hepiniz gördünüz, okudunuz. biz özel kolejlere kitap yollamadık, kalem, silgi yollamadık. ayağında ayakkabısı olmayan ama gözleri zekayla pırıldayan, okumak isteyen ve başlarında idealist ve öğretmenlik mesleğinin hakkını vererek utanarak yardım isteyen öğretmenlerin görev yaptıkları okullara yolladık.

    "amaannn ben maaşıma bakıyorum" diyen öğretmenlerden olmadıkları için kendilerini kutluyorum. bu ülkede yaşayan her çocuk bizim geleceğimiz. yarına yatırım. cehaleti yenecek tek şey aydınlıktır. aydınlık yarınlar dileğiyle desteklediğim kampanya. 1 kitap 1 çocuk der susarım.

mesaj gönder