1. Son turnuvada finale kadar çıkınca neticem havalarda geziyordum meğerse şansına finale çıkmışım :)
    Ligde o kadar iyi oyuncular var ki ligde karşılaşmamış olmamıza rağmen gözümü korkutuyorlar. İnceleyecek olursak:

    yakgul: bildiğiniz üzere kendisine (ben dahil) bir çok insan son turnuvanın finalisti gözüyle bakıyordu fakat birtakım talihsizlikler oldu. Kendisiyle yaptığımız 13 maçın sadece 3'ünde kazanmayı başarabildim. Çok tehlikeli bir oyun tarzı var, saldırırken aynı zamanda savunma yapabiliyor ki bu gerçekten bir yetenek. Oyun bitene kadar ne yaptığına dair bir fikriniz olmuyor ama o oyunun her aşamasını planladığını size hissettiriyor. Anlayacağınız ciddi bir baskı oluşturuyor ve müthiş bir oyun stili var. hatta bir keresinde neredeyse hiçbir taşımı yemeden mat etmişti beni

    ulgan: oyun tarzı olarak ligdeki en agresif oyuncu sanırım. Savunmayı pek umursamadan ölümüne ataklar yapıyor. Daha oyun başında vezirini korkusuzca ileri sürmesi rakiplerini şok edip karşı atağa geçmelerine engel oluyor. Sakin olup oyunun kontrolünü kaybetmezseniz savunmasındaki açıkları rahatça görebilirsiniz. Kendisi ile karşılaşacak arkadaşlara bir tüyo vermem gerekirse ulgan filler yerine atlarla oynamayı seviyor.

    verguzbay: oyun tarzını kendiminkine benzettiğim, bana göre turnuvanın en centilmen oyuncusu. her oyun o an içinden ne geçiyorsa onu yapıyor, belli bir disiplini yok. taş değişimini seviyor böylece oyunu rahatlatıp daha pozisyonel oynuyor. oyundan bir anda kopup olur olmadık hatalar yapmasa ligde birinciliği zorlayacağına eminim.

    opethian: satranç oynamayı gerçekten çok seviyor. onun için saatin kaç olduğunun bir önemi yok rakip bulursa gece 4'te bile oynar :) oyun stilini sürekli değiştiriyor, yeni öğrendiği şeyleri denemekten asla çekinmiyor. oyunlar bitince analiz ediyor böylece hatalarını tekrarlamamış oluyor. taş değişiminden çok fil veya atını ileri sürüp geri çekerek
    rakibinin pozisyonunu bozuyor kısacası çok tehlikeli bir rakip.

    rosky: kesinlikle savunma oyuncusu değil. tarzı tehlikeli ve oyunun kontrolünü ele alan cinsten. savunma yapıp onun size gelmesini beklerseniz büyük ihtimalle kaybedeceksiniz (evet tecrübe ettim :)) bunun dışında oyun tarzıyla ilgili çok bir şey bilmiyorum.

    xenonaddict: oyun tarzını tam olarak çözememekle beraber vezirini fillerle destekleyip atak yapabildiği gibi kalelerle kendisine çok güçlü bir savunma hattı da oluşturabildiğini gözlemledim. tehlikeli bir oyuncu olduğunu şimdiden farkettirdi.

    ekleme: çok fazla oyun izleyemedim. bu arkadaşlar maç yaptığım insanlar o yüzden listede olmayan arkadaşlar alınmasın lig ilerledikçe ve kendileri ile karşılaştıkça listeyi editleyeceğim.

    ekleme2: bunlar tamamen kişisel görüşlerdir çok da şaapmayın yani :)

mesaj gönder