1. kuruluş felsefesi ile devam etse idi çok iyi yerlere gelebilecek oluşum (du). kişisel polemiklerden uzak durdum. cevap veremeyeceğim için değil tartışacak kadar ehemmiyetli bulmadığım için. zira benim için konuların önem sırası farklı.
    radyo fikri hayata geçerken olumsuz tek bir şey olmadı. o zaman buraları dutluktu. site yararına çok güzel bir adım oldu.

    hatıra ormanı fikrimi yönetime açtığımda desteklediler. artık bir hatıra ormanımız var. bana "hayır bona senin fikrin orman, ama benim fikrim bir baraj yapmak" gibi bir alternatif sunan youser olsaydı rekabetin kaliteyi getirmesi açısından polemik yapardım.

    kitap kampanyalarına önem verdim çünkü yollanılan bir kitap, yapılan bir destek bir çocuğa aydınlık yarınların kapılarını açabilir.

    ya da çok alay edilen pedofili ve papahanaumokuakea imza kampanyaları. o kaplumbağalar kurtuldu ve doğal döngülerini insanlar tarafından katledilmeden yaşayacaklar. çünkü o kampanyada dünya vatandaşları imza attı. sağolsun sözlükten 3 yazar imzaladı 13 yazar eleştirdi. benzer bir kampanya ile eleştirir gelse idi istişare ederdim. polemik yapardım. pedofili kampanyasına katılım olmadı. ama bolca eleştiri oldu.

    tecavüz edilen köpek için ikinci dava açıldı. bu işi bırakmıyorum ve bırakmayacağım. gene 2 destek 12 köstek geldi sözlükten.

    radyo konukları almaya başladık. arkeolog bir konuk aldık. yazan herkes zülfiyare düştü. konuğu horizon17'nin önerisi ile yazar olması için ikna ettik. daha siteye girmeden yayın başlıkları zülfiyarelere düşünce olmadı. karşıma" hayır bona al bu jeolog konuğu çıkar" diye karşı bir öneri gelmedi. 70'li yıllara damga vuran bir sanatcımızı ağırlayacaktık sözünü aldım, bir tiyatrocu konuğumuz olacaktı sözünü aldım. hatta djler arasında konukları paylaştırdık. ama ne fayda yine aynı şey olacak.

    abd' de gezegenlerin uydularındaki madenleri çıkartıp işlemek için adamlar kanun çıkarmış. adamlar aşmış. adamlar geleceğe yatırım yapıyor. sonra biz neden geri kaldık? çünkü biz birbirimizi yemekle, yermekle uğraşıyoruz.

    bir gün sözlükte istatistiklere baktım. en beğenilen yorumlarda ilk sıralarda "okunmasını tavsiye ederim. iyi kitaptır" minvalinde bir giri gördüm. okumadığım bir kitaptı. kitap başlığına gittim ve o kitabı bana aldıracak, okutturacak bir giri gördüm. giri (bkz: drunkard seesheaven) tarafından yazılmış tam bir incelemeydi. takip ettiğim yazarlardandı. profiline baktığımda o girinin zülfiyarede olduğunu gördüm.

    tıpkı senis87, samurai nin film incelemeleri gibi. neyse konuyu uzatmadan sorgulamak istedim. neden? kocaman bir "neden" e insanlar mars'a koloni kurar, gezegen uydularındaki madenleri işlemek için kanunlar çıkartırken. bizim insanımız halen kumda oynarken bu nedene bir yanıt aramak çok da mantıklı değil.

    sözlük babamın malı değil. benim hissemin olduğu bir oluşum değil. yüzlerce yazar geliir, yüzlerce yazar gider. önemli olan saygı ve sevgi duyguları içinde bulunduğumuz ortama kalıcı ve faydalı bir şey bırakmak. bazen bazı şeylerin zamanı gelir ya, öyle işte

mesaj gönder