1. şu ülke hala ayaktaysa işte bunun gibi aklı, yüreği güzel insanlar sayesindedir. ne kadar çok ali uçar yetiştirebilirsek, o kadar iyi. aslında yetiştirmiş de değiliz, aramızdan tesadüfen çıkmış demek daha doğru olur.
    asıl düşündürücü olan o fotoyu ve yorumu paylaşan kızımızın, o görünüşte birinin kitap okuyabileceğine inanmaması, bir art niyet araması. birisinin toplum içinde kitap okuması sadece şekil yapmak içindir diye düşünmek adeta genetik kodumuz gibi olmuş. ülkemizde maalesef kitap o kadar az okunuyor ki sanki bu sadece belli bir kesimin eylemi olabilirmiş gibi algı mevcut. kızımız da aslında ortalama bir vatandaştan farklı görmüyor durumu. tabi bunu komiklik ya da ilgi çekmek adına sosyal medyada paylaşması hiç olmamış ve gereken ayarı almıştır. (bkz: fotoğraftaki şahıs benim ve hiç utanmıyorum) . bu da ona ders olmuştur umarım.
    bu arada hala kitap okunarak kız tavlanabiliyorsa, bu da güzel bir şey. kız/erkek tavlamak için bile olsa okusunlar efendim. olaydaki tek hoş ayrıntı budur.

mesaj gönder