1. ışid iki askeri yakarak öldürerek kendini tatmin etmiyor tabi, önceki videolar gibi derdi mermi atmadan düşmanın çekilmesi için propoganda yapmak.

    video, insanım diyen herkesi etkiler, film olduğunu bildiğiniz bir şey bile sizi etkiliyor, bu yüzden izliyoruz. ben ışidin videolarında başından beri bir konuyu anlamıyorum, örnekler üzerinden gidelim;

    örnek: ışid şii nüfustan topladığı erkekleri sıraya diziyor. mekan, nehir ya da havuz kenarı, bir kişi nehrin başında, gelen kişinin başını eğiyor kafasına sıkıyor ve nehre atıyor, nehirde kan kırmızılığı, ölecek olanların yüzü açık, hiç ölecek bir kişi yüzü yok. yav bu durumda bir insan nasıl sırayı bozmaz, hepiniz öleceğinizi biliyorsunuz nasıl bi ihtimal birinin kucağına atlamazsınız, öleceksin lan zaten bari dövüşerek öl, korkaksan da mantıklı olan kaçmaktır, olmadı koş bi tarafa arkandan öldürsünler, bi ağla bi kendinden geç yok , adam geliyor kafasına bi sıktın nehre at... hiç ama hiç inandırıcı değil.

    örnek: ışid bütün erkekleri dizmiş, herkes kafa yerde yatıyor, eller açık bağlanmamış, bi taraftan tarıyor militanın biri, henüz hayatta olan diğerlerinde hiçbir hareket yok, kaç arkadaş kaç, belki kurtulursun ama kaçmıyor. neden ya neden?

    örnek: ışid iki askerimizi zincirle bağlamış arkalarından ateşi yakmış ve bu iki kişi birazdan yanacağını biliyor, üzerinize benzin dökülmüş belli ki, biilmemenize imkan yok, (bi ihtimal şöyle demiş olabilirler; "tehdit videosu göndereceğiz, gerçekçi olsun diye ateş size ulaşana kadar çekip söndüreceğiz" , böyle bişey deme ihtimalleri de yok bence, ürdünlü pilot örneğini iki asker de biliyordur. belki de gerçekten video, ateş vücuda gelene kadar kısmı gerçektir. ancak bu vahşilerin neden iki askeri bağışlamış olabileceğini, içlerinde öyle bir insanlık kaldığını düşünmüyorum) e kardeşim neden bişey yapmıyosun adama kafa at sıksın kafana, yanarak ölmek ne demek arkadaş, bişey de küfret sinirlendir öldürsün seni, bu yüzden video gerçekçi gelmiyor.

    belki de inanmak istemiyorum, çok üzgünüm, aklımdan çıkmıyor, korku değil hissettiğim, aileyi düşünüyorum... gerçek de olsa yalan da olsa o anneleri düşünüyorum, içim yanıyor

mesaj gönder