• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.21)
eternal sunshine of the spotless mind - michel gondry
joel barish (jim carrey)'in eski sevgilisi clementine (kate winslet) yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. bunu öğrenen joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden clementine ile yaşadığı günler geçer. joel aslında clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.
  1. clementine'ın anılarını sildirme sebebi çok saçma, tamam uçuk kaçık, gelgit yaşayan bir kadın olabilirsin ama anıları sildirme kararı almak için daha büyük bir şok veya çok feci bir olay yaşaması sonucu bu kararı alması gerektiğini düşündüm.

    film erkek tarafının zihni üzerinden gidiyor en azından kadınında anıları sildirme kararı almasını, yaşadıklarını kısaca gösterilmesi gerekirdi. neticede aşk filmi değil mi bu "aşk iki kişiliktir" demiş behramoğlu.

    hayatımız boyunca yaşadığımız anların bazıları beynimizi kemirir, gözümüzü yaşartır veya yüzümüzü güldürür anı sildirmek çok ağır bir karar mal gibi ortalıklarda dolanmak, gördüğün güzellikleri, yaşadığın haz ve zevki yok saymak ölmekle aynı şey.

    "bir anı bile kalmamıştır,
    geceler boyu sevişmelerden;
    binlerce yıl uzaklardadır,
    binlerce kez dokunduğun ten;
    yazabileceğin şiirler,
    çoktan yazılıp bitmiştir;
    ölümdür yaşanan tek başına,
    aşk iki kişiliktir."

mesaj gönder