1. hakkında gökhan kaya'nın yazdığı aşağıdaki yazı önemlidir.

    !---- spoiler ----!

    şener şen omurgasızlık yapmıştır, kimse palavra sıkmasın

    gökhan kaya 


    28 aralık 2016 çarşamba



    cumhurbaşkanı erdoğan'ın 'ne gol attım' sevinci gözlerinden okunabiliyor şener şen'in yanında oturup, poz verirken. şu zamanda; rejim değiştiriyor, diktaya gidiyor eleştirileri bütün dünyada hırla giderken 'seküler kesimin' kahramanlarından birisini yanında oturtmak az bir başarı değil. 

    sosyal medyaya bakıyorum sevenleri 'eleştirmemek için' elinden geldiğindince kıvırıyor. o laik kesimin 'müştereklerinden' birisi çünkü. herkesin sevdiği adamlardan birisi. 
    diyorlar ki işte şener şen de oradaki duruşu, verdiği mesajla bir direniş göstermek istedi. ne demiş peki: "doğru hikayelerinde toplumda çatışma yerine sevgiyi hakim kılacağına inanıyorum. 75 yaşında hala bu inanış doğrultusunda yürüyorum. bu inanç beni ayakta tutuyor. bu ödülü toplumsal barışımıza katkısı olması umuduyla kabul ediyorum" dedi"

    hdp yöneticilerinden aysel tuğluk iki hafta önce bilgi verdi; 15 temmuz'dan beri 8432 hdp'li gözaltına alındı 2360 hdp'li tutuklandı diye. sonra kendisi de tutuklandı. 
    69 belediye eş başkanı tutuklu, 50 belediyeye kayyum atandı. 
    türkiye tutuklu 148 gazetecisiyle dünya birincisi.
    şu anda sosyal medyada fikirlerini ifade etti diye 10 bin vatandaş hakkında soruşturma yürütülüyor. son altı ayda 1656 kişi tutuklandı.
    15 temmuz'dan beri neden göstermeksizin açığa alınan, işten atılan on binleri sayamıyorum bile artık.
    suriye'de savaştayız. ve erdoğan meclisi yargı bağımsızlığını tamamen yok eden, kurumsal faşisme giden bir anayasa'ya zorluyor. 
    ve sen 'toplumsal barışa katkı' için tüm bu baskı politikalarından sorumlu insanın elinden ödül alıyorsun. 

    ayıptır ayıp. 
    bu ödülü almanın tek bir anlamı vardır; türkiye'yi devlet terörü ile yöneten bir siyasetçinin bir 'kültürel müşterek' isim aracılığı ile meşrulaştırılması. 
    kimse palavra sıkıp, lafı dolandırmasın. başka bir anlamı da yoktur. 
    bir bir dikta pr'dır.
    şener şen'in türkiye'ye yapacağı katkı cumhurbaşkanlığı kültür ve sanat büyük ödülünü almayıp, bunu da halka açıklamasıydı. bunu da bizim gibi çok hoşlaşmadığı solcular için değil de mesela barış imzacısı olduğu için hakkında soruşturma açılan 433 sinemacı için yapabilirdi.



    !---- spoiler ----!

mesaj gönder