1. babamın hepatit b taşıyıcısı olması bana yapılan aşıların tutmaması sebebiyle yapamadığım eylem. enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidersem aşılamanın yolları varmış o zaman kan da verebiliyorum ama tembellik işte.

    kan stoklarıyla ilgili olarak düşüncem yanlış olabilir fakat verebiliyor olsam dahi stoklanması için kan vermeye gitmem. acil bir durumla karşılaşıldığında yardımcı olurum diye düşünüyorum. zaman kaybı farkındayım ama başımdan geçen bir olay bu şekilde düşünmeme neden oldu. ben kan veremediğimi bilmezken bir kanser hastası için kan vermeye gittim acil 4 ünite kan lazımdı kan grubu fark etmez diyerek arıyorlardı ben veremeyince arkadaşlarımı beklerken eşiyle konuştuk verdiğimiz kanların eşi için olmadığını söyledi o yüzden grubu fark etmiyormuş. eşine lazım olan kanı vermek için karşılığında kan istemişler. bulunmadan ihtiyaç duyulan kan verilemiyormuş.

    sürekliliği sağlamak için geçerli bir yol olabilir ama acil bir hastayı bekletmek çok acımasız değil mi kanı ver sonra iste karşılığını. bu durum benim gibi düşünenler olduğu için yaşanmıyordur ama bunlar yaşandığı için benim gibi düşünen çok insan vardır eminim. bir çözüm bulunmalı çok acil.

mesaj gönder