1. beylik silahı ile iki kalaşnikof tüfekli teröriste karşı kahramanca müdahale eden trafik polisi. olay mahallinde, anladığım kadarıyla olmayan/yetersiz güvenlik tedbirlerinden dolayı teröristlerin kaçacağını ya da planlı eylemin bir parçası olarak başka insanlara zarar verebileceğini düşünerek canı pahasına hareket etmiş. kahraman insanların ortaya çıkması için olumsuz koşulların oluşması ayrı bir fenalık, kahramanlara ihtiyaç duyulmadan yaşayabileceğimiz bir ülke olmalı ama bir kahraman tanımı varsa bence o fethi sekin'dir.

    olayın görüntülerinden, fethi sekin'in, muhtemelen mühimmatı biten ya da yaralanan ve kaçmaya başlayan teröristi etkisiz hale getirmek için takip ederken aracın arkasındaki diğer teröristi görmemiş olduğunu ya da yaralandığı gerekçesiyle hesaba katmadığını düşünüyorum. ya da olayın sıcaklığı ile mühimmatının biteceğini hesaba katmamış da olabilir. karşılaşınca da mühimmatı bitene kadar beylik silahıyla ateş edip birini etkisiz hale getiriyor.

    fethi sekin, ilk andan itibaren yazının başında ifade ettiğim gibi bir sütre gerisine geçip kendisini emniyete alabilirdi ancak bu durumda teröristlere inisiyatif kazandırmış olacaktı. karşılıklı silahların etkili menzili, roketatar, el bombası gibi silahları kullanmaları, kaçmaları ve başka insanlara zarar vermeleri gibi. bu açıdan yakından temas sağlanması mantıklı.

    o durumda, hazırlıksız ve aleni eşitsiz koşullarda böylesine kararlılıkla hareket etmek gerçekten yüce bir yürek işi.

    bir de irdelenmesi gereken adliye binası ve çevresindeki emniyet tedbirleri tabi. teçhizat, ekipmanı ve belki eğitimi böylesi olaylar için olmayan bir trafik memurunun müdahale etmek zorunda kalacağı derecede bir ihmalkarlık. daha öncesinde adliye'de, danıştay'da yaşanmış olaylar ve teyakkuz durumları varken bu denli ihmalkarlık belki bir kahraman yaratmışsa da iki tane babanın yitmesine, ailelerinin, sevdiklerinin ve bizlerin kahrolmasına neden olmuştur. ihmalkarlık, gene yumuşatılmış bir ifade oldu.

    sevenlerine, yakınlarına, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.

mesaj gönder