1. yahu her şeyi geçtim. bunlar arapça'yı ne zannediyorlar? arapça yazıların telaffuzlarının lâtin harfleri ile yazılışlarını papağan gibi okumaktan başka arapça ile hiçbir bağlantısı olmayan insanlar arapça hakkında atıp tutuyorlar.

    arapça dünyadaki en ağır dil bilgisi kurallarına sahip dillerden biridir. öyle ingilizce gibi kursa gitmek ile bir senede halledebileceğiniz bir dil değildir. sadece alfabesini öğrenmeniz, harflerin başta, ortada ve sondaki bağlanma şekillerini, hangi durumda hangi harfin hangi sesi çıkardığını öğrenmeniz bir mesele, daha sonra telaffuzunu yapabilmeniz ayrı bir mesele. mesela bir "ğayn" harfi vardır ki ancak devamlı sigara içmekten boğazında balgam birikmiş olanlar bu sesi düzgün çıkarabilirler. hadi telaffuzu da halletiniz diyelim daha sonra fiiller, zamanlar, cümle yapıları, o dildeki mecazî kavramları öğrenerek en azından kitap okuyabilecek kadar akıcı bir arapça'ya sahip olabilmeniz 5 ilâ 7 seneden aşağı mümkün değildir.

    bugün arapça arapça diye bir taraflarını yırtan zevatı oturtsak iki saat arapça'ya giriş dersi versek yarısında çıkıp gitmezlerse hiçbir şey bilmiyorum.

    ağzı olan konuşuyor bilip bilmeden

mesaj gönder