1. ancak bir şeyleri öğrenerek, öğrenmeye heves ederek başarılabilecek bir şeydir.

    evrim gibi hakkında yığınla yazılar yazılan bir konuyu okumayı bilmeyip gelip burada "ilk insan yoktuysa insan hayatının başlangıcı nasıl olmuştur?" şeklinde sorular sorarak, pişkinlik yaparak olmaz bunlar. bilimsel makaleleri arayıp bulma gibi bir uğraş içinde değilse bir insan, getirip önüne koyulsa bile o cehaletin düzeltilebilir olduğunu düşünmemekteyim.

    daha newton'un yerçekimini değil yerçekiminin nasıl işlediğini keşfettiğini bilmeyen akılların bilmedikleri konularda yorum yapmalarına da bir türlü anlam verememekteyim. dini kaynaklar kestirip atma yöntemiyle der ki, her kanun allah tarafından koyulmuştur. bilimin bu şekilde kendilerine hizmet edeceğini sananlar varsa o sanrılarını alıp yallah arabistan'a gidebilirler. yine de ben konularla ilgili kısa açıklamalar yaparak, çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünsem de, araştırma kıvılcımlarını oluşturmaya çalışacağım.

    öncelikle şunu açıklığı kavuşturalım, newton yerçekimini keşfeden kişi değildir. insanlar ondan çok daha önce de cisimlerin birbirlerine doğru hareket etmeye (birbirlerini çekmeye) meyilli olduğunu biliyorlardı. newton'un tek yaptığı bunun neden böyle olduğunu açıklamaya çalışmaktır.

    "hali hazırda teori olarak ta kabul edilen evrim teorisi bir kanun hükmündeyse de bu allah'ın kanunudur." ben bu kadar yanlış kurulmuş cehalet dolu bir cümle görmemiştim daha önce, ilgili kaynaklara teşekkürlerimi sunuyorum öncelikle. anlaşılan teori kavramı bilimsel olarak ne demektir bazı kimselerin haberi bile yoktur. evrim teorisi kanun hükmünde olamaz çünkü kanun olan evrimin kendisidir. evrim teorisi de bu kanunun nasıl ve neden böyle olduğunu deliller, gözlemler ve deneyler ışığında açıklamaya çalışmaktadır. (bkz: evrim mekanizmaları) bu gözlemler ve deneyler ışığında açıklanan evrim mekanizmaları da bilimsel birer gerçektirler ve mutlaka bilinmesi gerekir ki, evrim teorisinin tamamını oluşturmazlar. ve bunun kanunlaşmasını bekleyenler varsa daha fazla beklemesinler. evrim teorisi asla bir kanun olmayacaktır çünkü bu konunun ilgili kanunu evrimdir.

    son olarak insanın ve doğanın ne kadar kusursuz ve muhteşem bir ahenk içinde, mükemmel bir şekilde yaratılmış olduğu sanrısına birkaç kelime etmek istiyorum. evrende herhangi bir şeyin bile kusursuz olduğu söylenemez. dil açısından anlatmak gerekirse kusursuzluk veya mükemmellik şeklinde bahsedilen olgu öncelikle evrensel bir şey değil, kişiden kişiye değişebilecek öznel bir tanımlamadır. öte yandan, evrim gibi bir biyolojik doğa yasasının doğruluğu konusunda şüphemiz yoktur. ve insanın evrim geçirdiği bilinmektedir. yani biyolojik olarak değişmekte ve gelişmektedir. kusursuz ve mükemmel olduğu düşünülürse bir sistem neden değişmekte ve gelişmektedir acaba? her an her şekilde bir değişim söz konusuyken, sadece insan hakkında da değil, doğa ve evrenimiz konusunda dahi nasıl böyle bir düşünce geliştirilebilir?

    ha illa kusur görmek istiyorsanız... google kutucuğuna doğum kusuru yazıp bakabilirsiniz. ayrıca hastalık denen olgunun tanımına da bakmanızı öneririm. kusursuz olduğu düşünülen bir sistemin yılda birkaç defa düzgün çalışamaması ne anlama gelmektedir diye de eklemek isterim.

    bunların ışığında umarım bir yerlerde, "ilk insan yoktuysa insan hayatının başlangıcı nasıl olmuştur", hangi bilimsel makaleler bu konuyla ilgili neler demektedir araştırılır ve bulunur.

mesaj gönder