1. yalnız o lennox ve dawkins'in hikayesi tam anlamıyla "bu pilot kalem kendini yaratamaz yani allah var" saçmalığının aynısı. öncelikle dawkins'in sadece bir insan olduğunu unutmayın. ayrıca lennox gibi bi profesörden daha mantıklı, daha akılcı bi soru beklerdim ama kendisi sürekli kelime oyunları peşinde koşuyor gibi görünüyor.

    birincisi o videoda lennox "i presume you've got faith in your wife." diyor. yani burada imandan bahsedilen bir şey yok. faith sadece iman,inanç anlamına gelmez. güven anlamına da gelir.

    hadi diyelim iman-inanç anlamına geldi. bi kere sorulan soru saçma. dine inanmak ve bi insana inanmak çok farklı şeylerdir. birisi sevgiden ve güvenden kaynaklanır, diğeri ise dini bir inançtır. kaynağı yoktur.

    ayrıca o videoda dawkins'in verdiği cevapta yanlış. "karımın beni aldatmadığını kesin olarak bilemem" demesi gerekiyordu. lennox biraz bel altı vurmuş, dawkins benim söylediğimi söylese gavat, söylemese inançlı damgası yiyecekti. söylememiş millet şimdi adama "oo cevap veremedi" falan yapıyor.

    ikincisi dawkins o soruya gayette cevap verdi, lütfen akp'li milletvekilleri gibi videonun işinize gelen kısmını alıp konuşmayın. herkesin kırpıp paylaştığı videonun devamında iki inancın farklı şeyler olduğunu, birinin sevgiden ve güvenden kaynaklandığını, diğerinin dine dayalı bi inanç olduğunu söylüyor.
    -------------------------------------------------------------------
    ha bana sorarsan tanrı var mı yok mu diye bence vardır. kesinlikle dawkins'i savunmuyorum ama lennox gibi kelime oyunlarıyla da tanrının varlığını açıklamaya çalışmıyorum. ben kendime evrenin ortaya çıkışını açıklayamadığım için tanrıya inanıyorum.

mesaj gönder