1. elbette yoktur. uzun uzun tartışmaya hakkaten gerek yok. birazcık bilimsel metot, occam'ın usturası, bilim tarihi falan gibi şeyleri idrak ediyorsak diyebiliriz ki "şimşekleri aslında zeus yolluyor". bunun gerçek olma olasılığı var mı, var. ama gerçekte öyle mi? değil.

    çünkü lanet olası bilim bunun böyle olmadığını 1423846283 defa gözlemledi, araştırdı, deneylerle simüle etti, makale olarak döktü. hatta ve hatta çıkıp dediler ki "yav hadi bu yaptığımız milyonlarca araştırma yanlış, nerede bu zeus da yolluyor bu şimşekleri?". zeusçulardan cevap yok. ama onlar öyle inandıkları için gerçek oymuş. öyle diyorlar.

    hatta şeymiş, sen karının sana sadık olduğunu nereden biliyorsun? heh işte kanıtın yok. o zaman zeus yolluyor şimşekleri. tabii ya nasıl inanmazsın? çok mantıklı değil mi?

    peki madem ben şunu sorayım. matematiği yüceltiyorsak:

    evrenin kaç tane olası tanrısı olabilir? 1 değil, 2 değil, sonsuz tane olası tanrı düşünebiliriz. ben zeus derim sen deus dersin biri allah der... e bunların herhangi birinin gerçek olma olasılığı 1/(olası tanrı sayısı) gibi bir şey mi olacak? aynı anda hepsi gerçek mi olacak (madem en ufak olasılık bile sonsuz denemede gerçeğe eriyor)? yoksa limit sonsuza giderken tanrının varlığını 0 mı kabul edeceğiz?

    özet: var olduğu iddia edilen (ne hikmetse 90.000 yıldır da en ufak kanıta varılamayan) o tek boynuzlu atlar aslında yok.(*:tanrı diyeceğim sandınız dimi)(*:yo dostum yo)

mesaj gönder